Внаслідок вибухів у Криму з ладу виведено більшу частину авіації Чорноморського флоту, – західний чиновник

1091 0
Чиновник додав, що загалом війна перебуває у «моменті майже оперативного застою».
Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Фото умовне. Фото: з відкритих джерел

Вибухи на аеродромі Саки в окупованому Криму призвели до того, що більше половини бойових літаків морської авіації російського Чорноморського флоту вийшли з ладу. Про це заявив у п’ятницю західний чиновник на умовах анонімності, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

Посадовець сказав, що Україна зараз послідовно досягає «кінетичних ефектів» глибоко в тилу російської армії, що має суттєвий вплив на матеріально-технічну підтримку росії та «значний психологічний вплив на російське керівництво».

«Наразі ми оцінюємо, що події на аеродромі Саки 9 серпня вивели з експлуатації більше половини бойових літаків морської авіації Чорноморського флоту», – сказав чиновник.

Він зазначив, що Чорноморському флоту набагато важче функціонувати, ніж «флотилії берегової оборони», яка лише час від часу завдавала ракетних ударів, і що його спроба загрожувати десантним нападом на Одесу була провалена.

Читайте також: ФСБ підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва, − Washington Post

Чиновник додав, що загалом війна перебуває у «моменті майже оперативного застою».

«Сухопутні сили жодної зі сторін не мають достатньо зосередженої наземної бойової потужності для проведення ефективних наступальних дій, які будь-яким чином суттєво вплинули б на хід війни», — сказав він.

Нагадаємо, що біля населеного пункту Новофедорівка в окупованому Криму 9 серпня прогриміли декілька вибухів на території військового аеродрому. В міноборони росії повідомили, що сталася детонація декількох авіаційних боєприпасів на аеродромі «Саки». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!