Як Київ позбувається радянського минулого та ворог пішов в наступ на Луганщині. Підсумки доби

1031 0
Нині 10 лютого та 352 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Київ. Наживо

Фото: Київ. Наживо

Ситуація на фронті: Російські окупанти розпочали масштабний наступ у Луганській області, але українські війська не дають їм досягти значних успіхів.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), темпи російських операцій вздовж лінії Сватове-Кремінна на заході Луганської області помітно зросли за останній тиждень. Хоча російські сили на цьому напрямку зараз володіють ініціативою, їх боєздатність може призвести до їхньої кінцевої кульмінації без досягнення цілей захоплення всієї Луганської та Донецької областей.

Для протидії «Шахедам» у підрозділах Угруповання сил та засобів оборони Києва створено мобільні вогневі групи. За словами заступника командувача у Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка, це підготовлені екіпажі на легкових автомобілях підвищеної прохідності, озброєні великокаліберними кулеметами та оснащені тепловізійними прицілами, а також іншими приладами виявлення цілей.

За даними  Генштабу (станом на 6:00), противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступу на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках в районах Кремінної, Бахмута, Авдіївки, Опитного, Мар’їнки і Вугледара.

ЗСУ відбили атаки ворога на Гряниківку і Масютівку Харківської області; Стельмахівку і Діброву – Луганської та Федорівку, Красну Гору, Бахмут, Іванівське, Авдіївку, Красногорівку, Парасковіївку і Пречистівку – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 23 удари по районах зосередження ворога та 4 – по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Також уражено 2 пункти управління ворога, склад боєприпасів та позицію ППО противника.

Сили протиповітряної оборони за добу збили 3 БпЛА противника, попередньо 2 типу «Орлан-10» та 1 «Оріон».

На цю ж тему: СБУ затримала співробітника «Укрзалізниці», який наводив російські ракети на Київ. Зловмисником виявився чинний посадовець Регіональної філії «Південно-Західна залізниця». Спецслужба РФ залучила його до негласної співпраці після повномасштабного вторгнення. У разі захоплення регіону загарбники обіцяли чиновнику лояльне ставлення та керівні посади в окупаційних адміністраціях.

Ключові події:

1. В Київ прибула мер Парижа Анн Ідальго. Вона заявила, що громадяни Європи, Франції, Парижа будуть поруч з українцями до перемоги.

Читайте також: У Києві перейменували 31 топонім, зокрема проспект і площу Перемоги. Зокрема, проспект Перемоги був перейменований на Берестейський, площа Перемоги – на Галицьку. Провулок Мічуріна отримав назву – провулок Болсуновський. Брест-Литовське шосе перейменоване на Берестейське шосе. Вулиця Петрівська на Вознесенський Яр.

А також: У Києві демонтували пам’ятник радянському генералу Ватутіну. Як і пам’ятник льотчику Валерію Чкалову, що демонтували 8 лютого, його перенесуть до Музею авіації;

2. Релокованому бізнесу у Львові пропонують збільшити допомогу на 200 тисяч грн. Ваучер дає змогу отримати відшкодування на оренду приміщення, логістичні послуги, а також монтаж та ремонт обладнання.

Читайте також: Іванна Герус складає мандат депутатки Львівської облради. «Мене запросили в благодійний фонд реалізовувати проєкти, які зараз допомагають підтримувати українців та відбудовувати країну. У такій роботі важливі цінності та принципи. Одним з ключових є принцип абсолютної незаангажованості та незалежності, що передбачає неможливість залучення в політичні процеси. Після непростих роздумів стало зрозуміло, що, на жаль, моя робота несумісна з іншим обов’язком – депутатством», – пояснила вона;

3. У «Київтеплоенерго» розповіли про нарахування за тепло у зимові місяці. У компанії проаналізували питання клієнтів щодо нарахувань за опалення та підготували загальні відповіді.

На цю ж тему: «Київводоканал» пропонує своїм споживачам відмовлятись від паперових квитанцій. Замість цього можна налаштувати надсилання рахунків на електронну пошту;

4. Львівський онкоцентр отримав препарат для лікування раку грудей. Зокрема, надійшов 991 флакон ліків від раку – Трастузумаб. У січні в Україні спостерігали дефіцит деяких онкологічних препаратів, які закуповують централізовано та мають безоплатно надавати пацієнтам.

Читайте також: Львівські хірурги врятували немовля із вродженою вадою серця. У дитини виявили великий отвір між шлуночками серця;

5. Дерева біля Палацу спорту у Львові. Чи відновить забудовник зелені насадження. На ділянці видалили близько 300 дерев та кущів різного типу.

Читайте також: Як виглядає площа Галицька у Львові після реконструкції. Фото. Фонтан тут запрацює ближче до літа, коли й інші фонтани в місті. Водночас низку капітальних робіт, що ще залишилися, мають виконати вже після завершення воєнного стану.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!