50% українців впевнені, що візити міжнародних лідерів до України йдуть на користь країні. Опитування

1036 0
Лише 17% думають, що такі візити скоріше шкодять Україні.
Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Половина українців впевнені, що останні візити міжнародних лідерів до України йдуть на користь країні, ще чверть вважають, що це ніяк не впливає. Водночас лише 17% думають, що такі візити скоріше шкодять Україні. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг» про суспільно-політичні настрої, яке проводили 12-13 лютого.

Також 43% українців вважають, що міжнародна політика України рухається у правильному напрямку, 46% – що у неправильному, ще 11% не змогли відповісти. Водночас щодо справ в цілому в країні 67% вважають, що вони рухаються у неправильному напрямку, 25% – у правильному, 7% – не визначилися. 

Читайте також: Понад половина українців готова чинити опір у разі вторгнення Росії. Опитування

Близько 60% опитаних вважають, що США та Великобританія в переговорах по Донбасу захищають інтереси України, третина вважають, що ці країни мають нейтральну позицію. Натомість 55% опитаних вважають, що ОБСЄ в переговорному процесі займає нейтральну позицію, 28% – захищає інтереси України, 5% – захищає інтереси Росії. 

Окрім цього, 67% опитаних зазначили, що поверхнево знайомі зі змістом Мінських угод, і лише 12% – дуже добре знають їх зміст. Кожен п’ятий взагалі не знайомий зі змістом угод, водночас цей показник знизився за останні 4 роки з 39% до 21%. За результатами опитування, більшість вважає, що Україні слід переглянути Мінські домовленості та підписати нові (63%) і цей показники у динаміці зростає. Лише 11% вважають, що Україна має виконати усі вимоги, а ще 18% вважають навпаки, що Україна має вийти з переговорного процесу взагалі. 

Читайте також: Мої 15 пунктів, як підготуватись до ймовірного нападу Росії. Поради дилетантки

Додамо, що опитування проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування – телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера.

Нагадаємо, за опитуванням КМІС, сьогодні в один чи інший спосіб чинити опір готові 57,5% українців, якщо порівняти з 50,2% у грудні 2021 року.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!