Вибухи у Львові та влучання у критичний об'єкт. Що відомо зараз

14291 0
Вибухи пролунали близько 5:00.
Умовне фото

Умовне фото

В ніч проти 20 червня росіяни вкотре атакували Україну безпілотниками типу «Шахед» та ракетами С-300. У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що загалом окупанти застосували 35 ударних дронів – 32 вдалося знищити протиповітряній обороні. Окупанти запускали дрони з північного та південного напрямків – Брянської області рф та східного узбережжя Азовського моря. 

Вибухи у Львові

Близько 5:00 у Львові пролунали вибухи. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий. 

«Ви ж самі все добре чуєте. У Львові та області – вибухи. Залишайтеся в укритті або хоча б в коридорі. Це – важливо», – написав він. 

Після чого мер заявив, що уночі Львів та область атакували ворожі дрони. Окупанти влучили в обʼєкт критичної інфраструктури.

Близько 7:40 Садовий заявив, що через ранкові обстріли у Львові три трамваї змінили маршрут. Трамвайні маршрути №3 і №9 скоротили до Академії мистецтв, а трамвайний маршрут №4 їхав через вулицю Городоцьку. Крім цього на ці маршрути випустили на кілька трамваїв менше, аби не збільшувати трафік. Станом на 10:00 усі трамваї поїхали за своїми звичними маршрутами. 

Голова Львівської ОВА Максим Козицький зранку у відеозверненні повідомив, що Львів атакували ворожі безпілотники типу «шахед». Росіяни поцілили у критично важливий об‘єкт, де пошкоджене перекриття між поверхами, вибиті вікна. Жертв чи постраждалих немає.

Козицький зазначив, що за час тривоги отримав низку скарг від жителів області через укриття. Він також закликав усіх власників та балансоутримувачів сховищ слідкувати за тим, щоб під час тривоги вони були відчинені і в належному стані.

«Будемо реагувати (на зачинені і непридатні укриття − ред.). Якщо ви знаєте, що десь на Львівщині укриття зачинені чи непридатні, телефонуйте на гарячу лінію області за номером 112», − наголосив він.

Читайте також: У Львівській міськраді пояснили, чому укриття під час тривоги можуть бути закритими

Згодом речник командування Повітряних Сил України ЗСУ Юрій Ігнат Україні в етері «Радіо Свобода» пояснив, що Україні не вистачає засобів протиповітряної оборони, щоб захистити усю територію від російських атак, тому випущені російськими силами дрони Shahed-136/131 вночі долетіли до Львова.

Нагадаємо, нещодавно у Львові перевірили 6011 укриттів. Tvoemisto.tv також вирішило пройтися укриттями в середмісті. Про результати перевірки можна прочитати за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!