Як громадам підготуватися до зими та книгу для Папи не викрадали зі Львова. Підсумки доби

1014 0
Нині 27 жовтня та 246 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Повітряна тривога. Сигнал небезпеки лунав чотири рази: о 15:12, відбій о 16:27 (1), о 17:47, відбій – о 18:31 (2), о 18:44 та відбій о 19:36 (3) та початок о 21:30, закінчення – о 23:08 (4). В усіх випадках була небезпека запуску ракет зі стратегічної авіації з Білорусі. Також з південного напрямку зафіксована атака іранських дронів-камікадзе.

На цю ж тему: США передали Україні комплекси протиповітряної оборони NASAMS. Це перші дві системи ППО, тривають переговори щодо наданя ППО Patriot.

Ситуація на фронті. Російським окупантам, схоже, вдалося окопатися на Херсонщині, хоча Збройні Сили України продовжують рух з півночі у бік Херсона на трьох напрямках, «роблячи деякі виграші у цьому плані», вважає представник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер.

Як повідомив президент Володимир Зеленський найжорсткіші бої наразі тривають на Донеччині, але українські захисники всюди зміцнюють свої позиції.

«Найжорсткіші бої – на Донеччині: Бахмутський напрямок, Авдіївка.

Там зараз найбільше видно божевілля російського командування: день за днем протягом місяців вони женуть туди людей на смерть, зосереджують там максимальну потужність артилерійських ударів. Усі наші воїни, які тримають позиції на цих напрямках на Донеччині, просто герої».

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки окупантів на Білогорівку Луганської області та Бахмут, Іванград, Соледар, Майорськ, Красногорівку і Мар’їнку – на Донеччині.

Підтверджено ураження зосередження озброєння та військової техніки, складів боєприпасів ворога в районі Берислава Херсонської області. До лікарні Голубівки Луганської області, доставлено близько 100 поранених військових противника. Для надання допомоги, з Луганська та Кадіївки, прибуло декілька хірургічних бригад.

На цю ж тему: Росію все більше турбуватимуть вибухи на залізниці, – Британська розвідка

А також: Україна повернула додому ще десять українських військових. Крім того, передали тіло американського добровольця.

Акцент дня: Чому ми платимо за тепло сусідів та чим замінити генератор. Експерт про те, як пережити зиму. Як громади можуть підготуватися до зими, яка в нас ситуація з електроенергетикою, чи може бути уражена ворогом газотранспортна система, як готуватися до опалювального сезону й модернізуватися в довготривалій перспективі, Tvoemisto.tv розповів виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк.

Чому це важливо? Громадам і громадянам, які інвестували в енергоефективність, утеплення будинків, в альтернативні джерела, теплові помпи, буде простіше. А ось тим, які очікували, що за них усе вирішать, – складно. Очевидно, органи місцевого самоврядування і енергопостачальні компанії робитимуть все, що можуть, але не всім зможуть допомогти.

На цю ж тему: «Львівобленерго» створило додатковий сервіс для мешканців про відключення світла. Як дізнатися. Потрібно перейти у розділ «Графік аварійних відключень» та ввести номер особового рахунку.

А також: Як у Львові відключатимуть світло. Графік за адресами. У кожній групі відключення триватиме 4 години.

Ключові події:

1. В архіві розповіли, як книга, яку Макрон подарував Папі, потрапила зі Львова до Франції. Як повідомила  Tvoemisto.tv директорка Центрального державного історичного архіву Львова Олеся Стефаник, першодрук Канта ще у 1890 році передали у рамках обміну між контрагентами бібліотеки академічної читальні до Польщі;

2. «Значно жахливіше, ніж ми уявляємо». Президент Німеччини поділився враженнями від візиту в Україну. Він наразі не бачить ознак того, що переговори між рф та Україною відбудуться найближчим часом;

Фото: @Barthreb

3. Сенат Польщі визнав російський режим терористичним. Резолюцію ухвалили 85 голосами;

4. У ЛКП «Інститут просторового розвитку» з'явився новий керівник. Ним став Ростислав Білинський.

5. У музеї Івана Франка на Львівщині за 400 тисяч гривень відремонтували укриття. За кошти обласного бюджету вдалося завершити ремонт електрощитових підвальних приміщень, колишніх підвальних складів, коридорів та сходової клітки, а також встановити крани з теплоподачею води та водовідведення.

Благодійність Львова: Львів’ян запрошують на благодійний концерт на підтримку дітей, постраждалих від війни. Учасниками заходу «Музика в храмі» стануть: симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії під орудою лауреата всеукраїнських конкурсів Василя Коваля, провідні солісти оперної сцени. Вони виконають фрагменти з українських та зарубіжних опер.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!