Як під час війни «Емаус Оселя» допомагає потребуючим та переселенцям у Львові

1412 0
Кількість одягу, який оселяни збирають з контейнерів у місті, дещо зменшилася.
Спільнота "Емаус - Оселя"

Спільнота "Емаус - Оселя"

Кожного дня до «Емаус Оселі», що опікується безпритульними у Львові, прибуває близько 3 тонн речей з 30 контейнерів, які розташовані в місті. Протягом дня ці речі намагаються пересортувати. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили в громадській організації.

«Кількість одягу, який ми збираємо з контейнерів, дещо зменшилася, бо люди почали надавати його біженцям, роздавати потребуючим у волонтерські організації. Але також до нас почали звертатися меценати у місті і те, що їм не потрібно, вони віддають там. Ми ще раз це пересортовуємо», – каже відповідальний за сортування в «Емаус Оселі» Ростислав.

Читайте також: Де у Львові можна здати речі та одяг для бідних та потребуючих

Перш за все, за його словами, одяг направляють у осередок підтримки для бездомних людей, а також у благодійні крамнички «Оселі». Там їх безкоштовно видають переселенцям, які приїхали до Львова і звертаються за допомогою.

Нагадаємо, що внаслідок вторгнення в Україну російських окупантів багатьом військовим доводиться боронити нашу землю, а мирним мешканцям з територій, де ведуться воєнні дії, – покинути власні оселі та рятуватися шляхом евакуації. Tvoemisto.tv зібрало контакти гуманітарних штабів, благодійних організацій, які збирають, надають допомогу військовим та прихисток для внутрішньо переселених людей. Перелік тут.

Надія Жила


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!