Що задекларували найбагатші депутати ЛМР та які продукти подорожчали на Львівщині найбільше. Підсумки доби

790 0
Нині 5 лютого та 712 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Роман Балук Пресслужба ЛМР

Фото: Роман Балук Пресслужба ЛМР

Акцент дня: Найбагатші депутати Львівської міської ради. П’ятеро найбагатших депутатів за доходами – Олексій Різник (ЄС), Орест Печенко (Варта), Володимир Гаразд (Голос), Петро Адамик (ЄС) та Роман Федишин (Самопоміч) більшу частину грошових активів тримали у готівці в іноземній валюті.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 78 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Мар'їнському напрямках, відповідно 44 та 13. Українська авіація завдала ударів по 5 районах зосередження особового складу противника.

Читайте також: Хто з чоловіків під час воєнного стану може виїхати за кордон у лютому. Законом заборонено виїжджати студентам, аспірантам та докторантам, навіть на навчання за кордоном.

Та: У місті на Львівщині платитимуть кошти добровольцям за контракт із ЗСУ. У Бориславі виплачуватимуть одноразову допомогу у розмірі 20 тисяч гривень.

Ключові події:

1. Пальне в Україні може здорожчати. Надалі його вартість стабілізується завдяки поступовому зниженню світових цін на нафту

Читайте також: Які продукти на Львівщині подорожчали найбільше з початку року. Згідно з даними Держпродспоживслужби, молоко на 3,1%, сметану – на 2,3%, капусту білокачанну – на 16,4%, цибулю ріпчасту – на 14,4%, буряк – на 39,8%, моркву – на 10,74%, картоплю – на 36,7%, зросли ціни і на нестероїдні протизапальні вітчизняні ліки – на 3,0%;

2. У курортному містечку на Львівщині побудують завод мінеральних вод. Інвестиції становлять близько 35 мільйона євро.

Читайте також: В Україні з’явилося понад 40 нових професій. Зокрема у сфері ІТ, охорони здоров’я, соціальній та фінансовій.

Та: Допомогу для переселенців в Україні розширять. Що відомо. Зміни стосуються внутрішньо переміщених осіб та українських шукачів притулку, які повертатимуться з-за кордону і ще не встигли працевлаштуватися в Україні та не мають власних джерел доходів;

3. «Динаміка дуже позитивна». Садовий про безготівкову оплату у громадському транспорті. Щодня зростає кількість людей, які оплачують проїзд банківською карткою або «Леокартом».

Читайте також: У Львові шукають водіїв електротранспорту. Яку зарплату пропонують. Водії трамвая можуть заробляти 25 тис. грн;

4. Який штраф можуть отримати львів’яни, які замінили історичну браму на вул. Шараневича. Управління охорони історичного середовища ЛМР може видати припис і подати позов до суду на мешканців цього будинку. Але штраф, передбачений законом за заміну саме цієї брами, всього 51 гривня.

Читайте також: Вчителі із Львівщини написали для учнів 7 класу новий підручник з фізики. Електронна його версія буде доступна з 9 лютого;

5. Стало відомо, хто представить Україну на Євробаченні-2024. Дует Alyona alyona & Jerry Heil з піснею «Teresa & Maria» отримали 21 бал від глядачів та журі.

На цю ж тему: Львівський гурт посів п’яте місце у фіналі нацвідбору на «Євробачення». Yagody із піснею «Tsunamia» отримали 7 балів від суддів та 7 балів від глядачів.

Погода: Наступного тижня у Львові температура підніметься до 12 градусів тепла. Прогноз. Зокрема, 5 лютого падатиме дощ, удень 6 – 8° тепла. 6 лютого без опадів. Уночі 1 – 6°, вдень 6 – 11° тепла. 7 лютого невеликий дощ. Уночі 1 – 6°, вдень 7 – 12° тепла. 8 лютого часом дощ та мокрий сніг. Упродовж доби 1 – 6° тепла. 9 лютого хмарно, уночі 0 – 5°, вдень 7 – 12° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!