Як у Кінологічному центрі на Львівщині тренують собак для спецпідрозділу КОРД. Фото

6354 0
Штурмових собак виховують із німецьких і бельгійських вівчарок та ротвейлерів.
Фото: Державна прикордонна служба України

Фото: Державна прикордонна служба України

Цього тижня у Кінологічному навчальному центрі на Львівщині розпочалася підготовка спецпризначенців КОРДу та їхніх собак. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Навчання триватиме три місяці. Поліцейські з Києва, Чернівців, Херсона, Івано-Франківська, Харкова та Хмельницького вивчатимуть основи дресирування і методику й тактику застосування пошуково-штурмових собак.

Читайте також: В аеропорту Львова працюватимуть патрульні та кінологи

«Пошуково-штурмові собаки департаменту КОРД виконують зовсім інші завдання, ніж собаки прикордонної служби, які винюхують контрабанду чи порушників кордону. Головним завдання бійців КОРДу є затримання озброєних злочинців та боротьба із тероризмом, тому зазвичай штурмових собак використовують у приміщеннях, де можуть переховуватися озброєні злочинці із вибуховими пристроями», – пояснюють прикордонники.

Читайте також: Львівська поліція збудує кінологічний центр у Львові

Торік у Кінологічному центрі підготували для спецпідрозділу сімох чотирилапих бійців.

Фото: Державна прикордонна служба України


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!