Як живеться львів’янам у центрі міста. Результати опитування. Інфографіка

3525 0
Товариство міжнародного співробітництва GIZ представило статистику соціальних опитувань мешканців старої частини Львова.
фото: Senfil.net

фото: Senfil.net

Упродовж 2009-2016-х років Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ проводило низку заходів щодо збереження пам’яток і архітектури старої частини Львова. Паралельно представники GIZ досліджували: задоволені чи незадоволені мешканці історичного району умовами проживання. Позитивні і негативні тенденції можна переглянути наочно.

Читайте також: У Львові відновили дві дерев’яні брами. Фото до і після

«Нашою метою є не будівлі, а, скоріш, самі мешканці цих будинків, які є основною цінністю Львова. За допомогою цих досліджень можна побачити, що чутки, які ходять містом (іноді не добрі), вони не завжди справджуються, що мешканці налаштовані інакше, аніж очікується», – зазначив керівник українсько-німецького проекту Юрґен Лембке.

Згідно з результатами дослідження:

- 91% львів’ян задоволені проживанням у старому місті;

- до позитивних факторів відносять: зручне розташування, транспортне сполучення міста, естетичне і культурне задоволення;

- серед проблем – шумове забруднення, аварійний стан будівель і загазованість повітря;

- поінформованість щодо приналежності історичної забудови Львова до світової спадщини ЮНЕСКО зросла на 14%, у порівнянні з 2009-м роком;

- станом на 2016-й рік 9% жителів старого міста перестали відчувати позитивні реформи (у порівнянні з 2009-м роком);

- 66% містян не очікують труднощів від реставраційних робіт і готові до них;

- основну відповідальність за відновлення і збереження архітектури покладають на міську раду;

- більша частина мешканців старого міста готові до вкладу у відновлення зруйнованих будівель і пам’яток.

Презентацію повністю можна переглянути за посиланням.

В опитуванні взяли участь 400 осіб, що обирались за теорією випадкових блукань (random walking), респондент же був обраний за останнім днем народження (з присутніх удома).

Зі статистикою чотирирічного дослідження (2009, 2012, 2014 та 2016 рр.) присутніх події ознайомлювала директорка українського центру вивчення громадської думки «Соціоінформ» Наталія Зайцева-Чіпак, яка сама є мешканкою старого міста. За її словами, основна тенденція позитивних зрушень усіх показників спостерігалася у 2012-му році. Дослідниця пов’язує зміни із проведенням Євро-2012. 

Читайте також: 10 громадських просторів, які з'являться у Львові цьогоріч. Візуалізація

Додамо, днями Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) повідомило, що завершує проект «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста» у Львові та сподівається: мешканці Світової спадщини ЮНЕСКО продовжать позитивні зрушення.

Довідка. «Товариство міжнародного співробітництва» (GIZ) − це німецька некомерційна організація, яка працює у 130 країнах світу та займається проблемами міжнародної співпраці для сталого розвитку, технічних консультацій, освіти та підтримки громадянського суспільства. Практично вся діяльність організації фінансується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ). «Товариство міжнародного співробітництва» (GIZ) працює за підтримки інших міністерств Німеччини, урядів інших країн, публічних та приватних організацій та таких міжнародних установ, як Європейська комісія, ООН та Світовий банк.

Підготувала Аліна Петренко

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів
за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!