Які міфи побутують в стоматології та як правильно доглядати за зубами

1037 0
Багато з них можуть принести велику шкоду, і здоров’ю, і гаманцю.
Фото умовне

Фото умовне

Багато людей і досі вірять в шкідливі та розповсюджені міфи, які стосуються стоматології. Вони можуть нести шкоду не тільки здоров’ю, а й гаманцю. Про це під час медичного ток-шоу «Консиліум» присвяченому темі зубного здоров’я, яке запустило Tvoemisto.tv, розповіли медичні експерти. 

У стоматології є кілька найпоширеніших міфів:

  • Іти до лікаря треба тільки тоді, коли болить зуб.

  • Немає значення, як видаляти зуби мудрості, по одному чи всі відразу.

  • Брекет-системи ефективні тільки в підлітковому віці.

  • Жорсткі зубні щітки краще видаляють наліт.

  • Зубна щітка і паста – все, що треба для гігієни ротової порожнини.

Лікар-ортодонт, ортопед, головний лікар Центру стоматологічного відновлення «Symmetrika» Андрій Іванців, коментуючи один із міфів, каже, що аксесуарів для догляду зубів потрібно більше. Навіть якщо до цього набору, тобто зубної щітки і пасти, додати ще зубну нитку, це все одно не дасть очікуваного результату. Загалом є шість головних інструментів, які варто застосовувати кожному: звичайна ручна зубна щітка, скребок для язика, нитка, зубна паста, ополіскувач і монопучкова щітка.

Також у стоматології дуже важливою є професійна гігієна ротової порожнини. Зараз вона осучаснена: апарати, порошки, засоби для гігієни нового покоління та якості.

На думку лікарки-гігієністки Центру стоматологічного відновлення «Symmetrika» Аліни Сняк, професійна гігієна – це базовий догляд ротової порожнини, своєрідний її техогляд.

«Під час прийому стоматолог робить не лише саму процедуру, а й зосереджує увагу на проблемах пацієнта, які можна виявити на ранніх стадіях. Мовиться про стирання зубів, проблеми з тканинами пародонта, ранні прояви карієсу тощо. Коли це все виявити на ранньому етапі, лікування стане легшим, дешевшим і комфортнішим для пацієнта», – переконана вона. 

Зазначимо, що лікарі та експерти пояснили в студії детальніше про лікування зубів, поширені у стоматології міфи та правильний догляд за порожниною рота. Про це читайте у тексті.

Нагадаємо, що «Твоє місто» запустило медичний проєкт «Консиліум». Це майданчик, де збираються професіонали різних галузей медицини, а також реальні люди, які діляться своїм досвідом. Темою третього випуску стала «Дитяча стоматологія». Під час ток-шоу експерти пояснили, чому в однієї дитини зуби здорові, а в другої з карієсом; чи варто лікувати молочні зуби; чи треба переживати, якщо дитині лікують зуби під загальною анестезією. Другий випуск присвятили темі антибіотиків. Під час ефіру пацієнти розповіли історії про своє самолікування і його наслідки. Ток-шоу можна переглянути на сторінках Tvoemisto.tv у Facebook та YouTube.

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!