«Львівський арсенал» і Міноборони викрили на розкраданні та які доходи задекларував Зеленський. Підсумки доби

1541 0
Нині 29 січня та 705 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Акцент дня: Майже 1,5 млрд гривень викрало підприємство за співучасті представників Міноборони. У серпні 2022 року чиновники уклали контракт на закупівлю оптової партії артснарядів з постачальником озброєнь «Львівський арсенал». Потім Міноборони перевело на рахунки підприємства всю суму, передбачену підписаним документом. Після одержання коштів менеджмент компанії перерахував частину грошей на баланс іноземної комерційної структури, яка мала поставити замовлені боєприпаси в Україну. Однак жодного снаряду підприємство так і не поставило, а кошти вивели до балканської афілійованої структури.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 74 бойових зіткнення. Українська авіація завдала ударів по 6 районах зосередження особового складу противника. Підрозділами ракетних військ уражено артилерійський засіб та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Вночі російські окупанти завдали чергового удару, застосувавши 8 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України всі ворожі дрони знищено. Також протягом доби збито керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: У ВРУ готують законопроєкт щодо бронювання працівників підприємств від мобілізації. Депутати пропонують встановити щомісячний фіксований платіж, після сплати якого підприємство зможе забронювати працівника незалежно від посади.

Ключові події:

1. Які доходи та активи задекларував президент України Володимир Зеленський за 2022 рік. Сумарні доходи сім’ї сягають майже 3,5 млн гривень за рік. Також Зеленські користуються двома автівками – Land Rover Range Rover 2016 року, яку того ж року придбали за 4 млн 693 тис. гривень, а також Mercedes-Benz S500 2014 року, яку теж придбала того ж року дружина.

Читайте також: Кабмін планує ввести повну блокаду транспортного сполучення з рф. Пропозиції мають бути розроблені протягом десяти днів.

Та: Лідер угорської партії заявив про претензії Угорщини на Закарпаття у разі програшу України у війні. Йдеться про угорську ультраправу партію «Наша батьківщина» та її лідера Ласло Тороцкаї;

2. У Львові у пансіонаті для літніх людей трапилось загорання. Як повідомили у Службі надзвичайних ситуацій, пожежа у кімнаті на 9 м. кв трапилась через загорання речей домашнього вжитку. Постраждала одна людина.

Читайте також: Біль та зміни у суглобах. Як вберегтись та лікувати. Зміни та травми можуть спровокувати різкий та затяжний біль у суглобах. Про те, як визначити, яка причина вашого болю та які перші правильні кроки при його виявленні Тvoemisto.tv під час медичного ток-шоу «Консиліум» розповів ортопед-травматолог Юрій Синюк.

Та: У Львові американські хірурги безкоштовно консультуватимуть дітей із вадами обличчя. Після попередньої консультації, команда американсько-українських пластичних хірургів обере та прооперує найскладніших пацієнтів;

3. НМТ у 2024 році. Коли та у якій формі складатимуть. Вступники складатимуть іспит з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії.

Читайте також: Книгу про українські націоналістичні рухи визнали одним з найкращих історичних матеріалів у США. Оцінювання проводила Американська асоціація бібліотек, яка зазначила, що книга має «безцінну інформацію про український націоналістичний рух від Другої світової війни до 1955 року»;

4. В Україні дозволили брати домашніх улюбленців в укриття. Домашні тварини, які можуть становити небезпеку для життя чи здоров’я людини, мають бути на повідку.

Читайте також: У львівську Домівку врятованих тварин привезли кіз із притулку, де жорстоко поводилися з тваринами. На тварин чекає реабілітація, щоб привести їх до нормального стану;

5. Три найпопулярніші туристичні локації Львівщини. Кількість відвідувачів. Перше місце зайняв заповідник «Тустань» – локацію за рік відвідало 134 974 осіб. Друге місце за національним природним парком «Сколівські Бескиди» – 83 400 осіб. А на третьому місці ведмежий Притулок «Домажир» – 18 138 осіб відвідало місце.

Читайте також: На участь в Олімпійських іграх в Парижі претендує 55 представників зі Львівщини. Спортсмени з Львівської області змагатимуться в 14 видах спорту. Відбірковий етап триватиме до червня.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!