Політична реклама

Яндекс випустив українізовану версію Навігатора

1606 0
Ця мобільна програма вміє підказувати дорогу українською мовою та розуміє голосові команди. Наприклад, достатньо натиснути на значок мікрофона та вимовити "На Лисенка!" — і програма побудує маршрут.

Голосове керування запущене в режимі бета-тестування, повідомила прес-служба Яндекс. Україна.

У новому Навігаторі інтерфейс і голосові підказки доступні українською та російською мовою. Програма враховує мовні вподобання користувача та спілкується з ним тією мовою, яку він вибрав у налаштуваннях телефона. Голосовий супровід тією чи іншою мовою доступний у двох варіантах — у жіночому та чоловічому виконанні. Жіночий голос користувачам уже знайомий за попередньою версією Навігатора.

Нова програма не лише "говорить" двома мовами, а й розуміє голосові команди. Це дозволяє керувати Навігатором, не відволікаючись від дороги. За допомогою голосових команд можна будувати маршрути, а також повідомляти про події на дорозі. Програма розуміє, що значить "їдемо на Антоновича", або, наприклад, "тут ДТП". Керування голосом поки що працює в режимі тестування.

Щоб навчити Навігатор безпомилково розуміти голосові команди, важливо отримати якомога більше відгуків користувачів. Для надсилання таких повідомлень на Яндекс.Картах є форма зворотного зв’язку.

Завантажити програму можна в AppStore та Google Play.

Нагадаємо, що тепер є можливість  стежити за львівськими автобусами в Google Maps або Yandex.Картах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!