Європейська рада повністю призупинила спрощений візовий режим з росією

671 0
Рішення мають опублікувати в Офіційному віснику ЄС 9 вересня.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

Європейська рада ухвалила рішення щодо повного призупинення угоди про спрощення візового режиму з росією.  Про це повідомила пресслужба відомства.

Рішення мають опублікувати в Офіційному віснику ЄС 9 вересня. Воно набирає чинності з дня ухвалення, а застосовуватиметься — з 12 вересня.  

Читайте також: ЄС планує ускладнити оформлення віз для росіян

Раніше стало відомо, що пропозицію про призупинення візової угоди з рф висунула саме Чехія як компромісний варіант. Цей крок передбачає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, а також збільшення часу для обробки візових заяв і кількість необхідних для цього документів.

Нагадаємо, що Україна наполягає на повній забороні видачі віз росіянам. Президент Володимир Зеленський наголошував, що громадяни росії несуть відповідальність за дії влади, яка розвʼязала війну за знищення українців. Також ідею заборони видачі віз підтримують східні та скандинавські країни. Однак, Франція та Німеччина виступили категорично проти заборони на видачу віз громадянам росії.

Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва пригрозили прийняти національні заходи, щоб скоротити кількість російських громадян, які вїжджають у їхні країни та Шенгенську зону. Таке рішення східні країни ЄС, які межують з росією, обіцяють запровадити, якщо Євросоюз не домовиться про колективний підхід.

Додамо, що відколи припинили авіасполучення ЄС з росією, громадяни рф потрапляють до Євросоюзу переважно по землі, через кордони Естонії, Латвії, Литви, Польщі та Фінляндії. 

Антоніна Костик


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!