З п'ятьма захисниками прощаються сьогодні на Львівщині. Що про них відомо

4464 0
Герої загинули на російсько-українській війні.
фото умовне/ твоє місто

фото умовне/ твоє місто

Сьогодні Львівщина прощається із п'ятьма захисниками. Мар’ян Глуховський, Святослав-Любомир Степук, Іван Ярема, Василь Фафлей та Роман Чорній загинули на війні з росією.

Джерело: Львівська ОВА.

Що відомо про Героїв

Мар’ян Глуховський. Уродженець міста Новий Розділ, житель села Оброшине. Захисник пішов на війну добровольцем 25 лютого 2022 року. Там був гранатометником 2-го десантного штурмового відділення 2-го штурмового взводу 6-ї штурмової роти Десантно-штурмового батальйону військової частини А0284. Учасник бойових дій, двічі був поранений. Загинув при виконанні бойового завдання  11 листопада 202П'3 року біля села Кліщіївка Донецької області (Бахмутський напрямок). В захисника  залишились мати, дружина, донька, сестра, племінники. 

Святослав-Любомир Степук. Львів’янин. Впродовж 2015-2017 років проходив строкову службу у складі спецпідрозділу «Барс» Національної гвардії України. Згодом підписав контракт із 80-ю окремою десантно-штурмовою бригадою Десантно-штурмових військ ЗСУ. Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО/ООС. Із початком повномасштабного російського вторгнення боронив державу на найрізноманітніших напрямках: на території Донеччини, Харківщини та Миколаївщини. Кілька разів отримував серйозні поранення, зокрема, під час звільнення Ізюму. Після проходження останнього лікування повернувся на передову, де невдовзі загинув. У воїна залишилися дві бабусі, дідусь, мама, сестра з родиною, тітка, дядько. 

Іван Ярема. Захисник народився у селі Новошини Журавненської громади. Із початком повномасштабного російського вторгнення став на захист України від окупанта. 17 вересня 2023 року внаслідок скиду боєприпасу з ворожого безпілотного літального апарату в районі населеного пункту Шуми Донецької області військовослужбовець отримав поранення. Лікувався у Львові. Перебував на реабілітації у Трускавці, де і помер. 

Василь Фафлей. Народився у місті Дрогобич Львівської області. Був доброволецем. З 1 березня 2023 року вирушив на бойові позиції. Служив у військовій частині А-3719, був водієм-електриком. Загинув 11 листопада 2023 року на Луганському напрямку внаслідок стрілецького бою із противником. У Героя залишились мати, дружина, двоє дітей, сестра. 

Роман Чорній. Житель Рудківської громади Самбірського району. Був гранатометником 1-го відділення 2-го взводу спеціального призначення 3-ї роти спеціального призначення (на бронетранспортерах) 2-го батальйону спеціального призначення. Загинув 8 листопада 2023 року під час виконання бойових завдань на території Серебрянського лісництва у районі населеного пункту Діброва Сєвєродонецького району Луганської області.

Нагадаємо,  Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!