З сайту Олімпіади прибрали карту, яка відділяла Крим від України

1105 0
Спершу замість карти розмістили підбірку відеороликів з Олімпіади, але згодом кордон між Україною та Кримом прибрали.

На офіційному сайті Олімпіади-2020 в Токіо прибрали карту, на якій окупований Крим був відділений від України кордоном. 

Спершу на сторінці розкладу була карта, на якій Україна без Криму, а згодом замість неї розмістили підбірку відеороликів з Олімпіади. 

Вікно з цією картою було створено, щоб уболівльники могли познайомитися і поспілкуватися за допомогою відеозв'язку. Тепер у неї такої можливості немає. 

 

Після цього випадку міністерство закордонних справ доручило посольствам України в Японії та Швейцарії розібратися в ситуації. Зараз карту вже виправили, прибравши кордон між Україною та Кримом. 

«Карта вже виправлена. Можемо сьогодні дивитися відкриття Олімпійських ігор Токіо-2020 зі спокійним серцем», - повідомив згодом у своєму фейсбуці посол України в Японії Сергій Корсунський.

Нагадаємо, що сьогодні стартують ХХХІІ літні Олімпійські ігри, які минулого року не відбулися через коронавірус, триватимуть вони до 8 серпня. 

На весь час проведення Олімпійських ігор у Львові, у дворику Ратуші, діятиме спеціально облаштована фанзона – Lviv Olympic Space. ЇЇ встановлять за кошти спонсорів, тому вхід у неї буде безкоштовний.

Загалом в Іграх ХХХІІ Олімпіади в Токіо-2020 Україну представлятимуть 158 олімпійців у 25 видах спорту (30-ти дисциплінах). Серед них є восьмеро представників Львівщини.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!