Політична реклама

З вересня прогнозують подорожчання українських авто

1153 0
У зв’язку із запровадженням утилізаційного збору на автомобілі в Україні можуть подорожчати не тільки імпортні, а й українські авто.

Це пов’язано з тим, що автовиробники можуть не встигнути на 1 вересня виконати вимоги закону про утилізаційний збір, і в цьому випадку збір пошириться й на них, пише Комерсант-Україна.

На створення виробничої програми та її реалізації буде потрібно більше часу, і до 1 вересня ми не встигаємо, - каже керівник відділу зі зв’язків з громадськістю компанії «Єврокар» Олена Гавинська.

У зв’язку з цим «Єврокар» вже повідомив дилерів про підвищення цін на весь модельний ряд. З вересня авто компанії подорожчають на 7,3 тис., що еквівалентно утилізаційному збору.

У свою чергу віце-президент з виробництва корпорації «Укравто» Олег Папашев повідомив, що у ЗАЗу теж поки немає подібної виробничої програми, і зараз усі зусилля спрямовуються на те, щоб створити мережу центрів з утилізації автомобілів.

Українські автовиробники наполягали на запровадженні з 1 вересня утилізаційного збору, який сплачується при імпорті автомобілів у країну. Виробники звільняються від його сплати за умови погодження з урядом програми створення або модернізації виробничих потужностей і нових робочих місць. При цьому автозаводи повинні створити власні мережі пунктів з приймання (в кожному місті з населенням від 50 тис. людей) та розбирання (у кожній області) автомобілів, що підлягають утилізації, пише видання.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!