Закриття ботсаду та викриття юного колаборанта. Головні події дня у Києві

708 0
Дайджест новин за 25 травня.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Війна з росією

Президент Володимир Зеленський розкритикував країни Заходу за відсутність єдиної позиції щодо підтримки членства України в ЄС, розширення НАТО і запровадження санкцій проти росії під час Українського сніданку в Давосі.

Голова держави також розкритикував неможливість ЄС погодити нафтове ембарго проти росії через опір Угорщини. Окремо він згадав, що на початку війни на Заході не змогли домовитись про закриття неба над Україною.

Крім того, єдиним позитивним моментом переговорів з росією Зеленський назвав те, що вдалося вивезти людей з Маріуполя, а також цивільних та військових з «Азовсталі».

Безпекова ситуація

Піротехніки обстежують території Національного ботанічного саду імені Гришка на наявність вибухонебезпечних предметів.

«Площа ботанічного саду чимала, майже 130 га, тож роботи піротехніків затягнуться на тиждень-два. Знаємо, що охочих відвідувати територію ботсаду багато, особливо зараз, у період весняних цвітінь. Проте наголошую, що для уникнення надзвичайних ситуацій ботанічний сад буде зачинений для відвідувачів до повного закінчення робіт із обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів», – зазначає директор Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук. 

Викриття колаборанта 

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого жителя за фактом здійснення колабораційної діяльності.

Я повідомляють у столичній прокуратурі, згідно із матеріалами досудового розслідування, починаючи з 24 лютого 2022 року 21-річний киянин, користуючись власними обліковими записами у соціальних мережах, публічно заперечував збройну агресію рф проти України та закликав до підтримки рішень та військових дій рф на території України. Наразі обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду для розгляду по суті.

Благоустрій

У Деснянському районі Києва з'явились нові клумби в парку «Молодіжний», парку імені Архітектора Ніколаєва, вздовж вул. Братиславської тощо. 

Крім того, комунальники оновили сквер біля Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації на просп. Повітрофлотському, 41. Там, зокрема, облаштували нові доріжки, відремонтували підпірні стінки, системи автополиву та освітлення. Також провели обрізку дерев та кущів, створили квітники. Наразі сквер прикрашають тематичні композиції «Життя переможе» та «Прапор України».

Культура

У київському відкритому просторі «Vcentri Hub» у середу, 25 травня, відкрилася Міжнародна виставка карикатур на тему «Російський військовий корабель, йди на…». Участь у цій творчій акції взяли 40 художників із 12 країн світу, які загалом представили 203 роботи. З ініціативою провести Міжнародну виставку карикатур виступили представники туристичної галузі з Одеси та Миколаєва. 

Забруднення повітря

Минулого тижня в Києві зафіксували підвищений вміст шкідливих речовин у повітрі. За даними спостережень на стаціонарних постах обсерваторії імені Бориса Срезневського з 16 по 21 травня 2022 року в повітрі Києва відмічено перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій: завислих речовин, діоксиду азоту, формальдегіду.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!