Завод «Антонов» у Києві потрапив до 10 найбільших пошкоджених під час війни підприємств країни

1140 0
Найбільше постраждали заводи-гіганти металургії у Маріуполі.
Фото: Відкриті джерела

Фото: Відкриті джерела

ДП «Антонов», що займається літакобудівництвом, потрапив до переліку найбільших підприємств, які постраждали через російську агресію. До війни його активи складали $151 млн. Підприємства-лідери на території України, які понесли значних пошкоджень були перераховані проєктом KSE Institute «Росія заплатить».
 

У першій трійці постраждалих найбільших підприємств металургійні ММК «Ілліча» та «Азовсталь» у Маріуполі з активами відповідно $2385 млн та $1777 млн, а також виробник двигунів у Запоріжжі «Мотор Січ», що мав активи на рівні $450 млн, однак постраждав внаслідок ракетного удару у жовтні 2022 року.

За підсумками 2022 року, щонайменше 109 великих та середніх підприємств зазнали прямих збитків внаслідок повномасштабного вторгнення, розпочатого росією 24 лютого 2022 року.

Читайте також: Microsoft Flight Simulator відродить літак «Мрію» у Всесвітньому оновленні

Загальна сума прямих збитків підприємств, включно з державними, та приватних осіб-підприємців оцінюється в $13 млрд. З них $9 млрд — частка збитків великих та середніх підприємств. Загальні непрямі втрати сягають $33,1 млрд. А необхідна сума для відновлення підприємств — $24,9 млрд.
 

Нагадаємо, у ДП «Антонов» серйозно розглядають ідею відбудови "Мрії", вартість будівництва оцінюють в 500 млн євро.

Ігор Ющенко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!