Завтра у Львові попрощаються з трьома захисниками. Що про них відомо

2812 0
Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото умовне

Фото умовне

Завтра, 7 жовтня у Львові попрощаються із трьома захисниками. Михайло Вартовник, Володимир Олешний та Олег Бохенек загинули, захищаючи кордони України від російських окупантів. Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: Львівська міськрада

Чин похорону військовослужбовців розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок.

Михайла Вартовника та Олега Бохенека поховають на Личаківському кладовищі у Львові. А Володимира Олешного – на місцевому кладовищі у селі Гамаліївка Львівської області. 

Що про них відомо

Михайло Вартовник (20.11.1989-29.09.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі № 42 міста Львова. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» за спеціальністю «Комп'ютерні технології та інженерія». Після завершення навчання проходив військову службу у лавах 45-го полку імені Олександра Красіцького Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. У мирний час працював на посаді комірника у дистрибуційному центрі Товариства з обмеженою відповідальністю «Нестле-Україна» в Малехові. Захоплювався автомобілями і грою в шахи, обожнював активний відпочинок із родиною та друзями. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини від окупантів до складу 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. За особистий внесок у оборону держави був нагороджений численними відзнаками. У Михайла Вартовника залишилися батьки, дружина, двоє дітей та брат. 

Володимир Олешний (21.04.1987-29.09.2023) Уродженець села Гамаліївка Львівської області. Навчався у Гамаліївській загальноосвітній школі I-II ступенів (сьогодні – Гамаліївська гімназія). Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва». Здобув вищу освіту у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького за спеціальністю «Менеджмент». Працював інкасатором у фінансовій компанії міста Львова. У вільний час захоплювався футболом та автомобілями. Любив складати вірші та співати українські народні пісні, подорожувати та проводити час із близькими. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації, попри відсутність військового досвіду, добровольцем став на захист Батьківщини до лав 10-го окремого стрілецького батальйону. Після проходження військових навчань за кордоном вступив до складу 116-ї окремої механізованої бригади 10-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. За особистий внесок у справу захисту держави був неодноразово відзначений військовим командуванням. У Володимира Олешного залишилися бабуся, батьки, дружина, брат і сестра з родинами. 

 

Олег Бохенек (09.08.1993-03.10.2023) Львів’янин. Навчався у Середній загальноосвітній школі № 54 міста Львова. Закінчив Державний навчальний заклад «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова». Після завершення навчання працював на заводі в Рясному. Обожнював музику, майстерно грав на гітарі, також захоплювався кулінарією і спортом. Був винятково чесною і мужньою людиною. Після проходження навчань захищав Батьківщину на східному напрямку у складі 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. У Олега Бохенека залишилися мама, сестра та 8-річний син.

Володимир Федорович

Фото: ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 



 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!