Президент присвоїв посмертно звання Героя України авіатору з Бродів

1983 0
Полковник Олександр Григор’єв загинув 28 лютого, коли виконував польотне бойове завдання з відбиття збройної агресії росії на Київщині.
Фото з відкритих джеред, умовне

Фото з відкритих джеред, умовне

Президент Володимир Зеленський присвоїв посмертно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» полковнику Олександру Григор’єву, військовому льотчику з Бродів, про це йдеться у відповідному указі від 20 квітня.  

39-річний полковник Олександр Григор’єв служив у 16 окремій бригаді армійської авіації «Броди». Він загинув ще 28 лютого, коли екіпаж їхнього вертольота Мі-8 виконував польотне бойове завдання з відбиття збройної агресії росії на Київщині. Поблизу Макарова у вертоліт влучила ворожа ракета. Зв'язок з екіпажем був втрачений. Лише після звільнення Київської області від загарбника, вдалося забрати тіла наших захисників.

Читайте також: На війні загинув військовий з батальйону імені Генерала Кульчицького Руслан Сиксой

У складі екіпажу були полковник Олександр Григор’єв, 25-річний капітан Дмитро Нестерук та 23-річний старший лейтенант Василь Гнатюк. 16 квітня їх поховали у Бродах.

Посмертно звання Героя України присвоїли ще кільком військовослужбовцям, які загинули в результаті російського вторгнення, захищаючи суверенітет України. Зокрема, почесне звання отримали також солдати з Волині – Микола Цюрик та Роман Марценюк. Їх поховали 15 березня.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало Книгу пам'яті загиблих Героїв російсько-української війни. Про небесний батальйон Львівщини читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!