10 онлайн-радіо України, які варто послухати

16049 1
Для багатьох із нас радіо є практично невід'ємною частиною щоденного життя: для настрою вдома, для концентрації на роботі, для розваги в дорозі. Проте якщо когось не влаштовує формат традиційних радіостанцій, для того з'являється все більше пропозицій у сфері інтернет-радіо. Ця галузь давно розвивається на Заході, проте і в Україні вона набирає обертів. Пропонуємо вам добірку найцікавіших мережевих радіостанцій від Cultprostir.ua.

Радіо "Аристократи"

На сьогодні це найвідоміше радіо, яке можна слухати в мережі. Його засновники - колишні діджеї "Просто Раді.0", які були незадоволені політикою FM-станції. Тож Ярослав Лодигін, Данило Хомутовський та Лєра Чачибая вирішили створити радіо для слухача із запитами вище середнього. Результат перевершив сподівання: за кілька днів лютого-місяця 2014 року "Аристократи" досягли того рівня відвідуваності, якого планували, а за півроку перетворилися на лідера серед онлайнових каналів. Слухачів, яких у річницю радіо було 200 тисяч на місяць, тішить актуальна музика з усього світу та авторські програми. Переходити на FM творці не збираються, а планують удосконалюватися у зайнятій сфері.

 

Радіо ПЮРЕ

За словами творців радіо ПЮРЕ - Дмитра Тєрєшкова та Єгора Вєдова - це радіо також скероване на вимогливу авдиторію: вдумливих людей із високими вимогами, критичним мисленням та бажанням пізнавати навколишній світ. Основу ефіру становить "жива" легка актуальна музика із зарубіжжя, яку не послухаєш в Україні ефірі. Стилі музики, які можна слухати у ефірі радіо ПЮРЕ, різні: від лаунджу до електро. Ця онлайн радіостанція старша за "Аристократи", але авдиторія є меншою. Однак, творці можуть похвалитися слоганом "Перша російськомовна інтернет-радіостанція, за яку не соромно".

 

RTI

Це радіо по-своєму унікальне: воно єдине в Україні працює як RadioVision, тобто транслює безперервний відео-стрім зі студії. RTI працює з весни 2014 року, і стало одним із топ-рупорів україномовних виконавців в інтернеті. Окрім плей-листів із хорошою сучасною українською та іноземною музикою у ефірі станції можна послухати оперативний виклад новин про життя країни. Одним із постійних ведучих радіостанції є Кузьма Скрябін зі своєю щотижневою програмою "Серпом по...", де говорить про те, "що можна сказати тільки в інтернеті". Зрештою, слоганом онлайн-радіо є "Вільні люди".

 

MyRadio

Це радіо - приклад багатоканальної станції. Воно працює із міста Вінниця. MyRadio пропонує своїм слухачам понад 90 форматних потоків. Тож тут практично кожен зможе знайти щось для себе, адже є розділи як із музикою народів світу, так і з електронікою, як із ретро, так із лаунджем. Частина каналів є тематичними. Присвячені вони, наприклад, гурту Depeche Mode, Океану Ельзи, Володимиру Висоцькому тощо. Тож недарма слоганом цього радіо є "Увімкни свою музику!" Інтерфейс станції дозволяє бачити пісні поточного ефіру, а також перемикатися між іншими станціями. Для того, щоб слухати MyRadio, потрібно мати Winamp Player.

 

Molode

Це київське радіо, яке присвячено тільки українській музиці. Окрім музики слухачам пропонують оперативні новини та авторські програми, анонси концертів, презентації нових пісень, рецензії музичних новинок, а також обговорення актуальних проблем у форматі суспільного мовлення у прямому ефірі. Це радіо існує порівняно давно - з 2005 року. Воно було створено ТРК "Люкс" спільно із Національним університетом Києво-Могилянська академія і працювало також у FM-діапазоні. Проте за рік залишилося лише в інтернеті.

 

Радіо "Медіа Няня"

Спеціалізується, зокрема, на медіаринку України та зарубіжжя: радіо пропонує блоки "МедіаНовини", "Міфи і легенди кіно та телебачення", "Телетвіст", "ТОП десятка" - аналітика та цифри щодо українського телепростору... Пріорітетною музикою для цієї онлайн радіостанції є всілякі саундтреки для кіно та ТБ. Крім того, в ефірі можна почути "Стіл замовлень" - це час для тих, хто хоче почути свою улюблену музику.

 

DJs Radio

Є серед добірки і радіо, присвячене електронній і танцювальній музиці, серед якої є як українські, так і зарубіжні треки. Зрештою, назва говорить за себе: радіо пропонує різноманітні стилі сучасної електроніки. Це хаус, електро, прогресив, транс, дабстеп, техно та інші. Це радіо було створено українськими діджеями, які, зокрема, просувають власний музичний продукт. Ввечері та вночі в ефірі звучать мікси від резидентів станції. DJs Radio - це такий собі майданчик для діджеїв, де арт-директори різних клубів можуть послухати і вибрати майбутніх гостей для своїх закладів та вечірок. Станція збирає немалу авдиторію, однак зараз вона знаходиться на реконструкції.

 

Colorsound

Це тематична радіостанція для любителів року. Станція дотримується пропорцій: приблизно 80% становить так званий класичний рок. Під ним маються на увазі найбільш відомі стилі цього жанру, а саме: психоделік, готик, глем, блюз, хард, панк та інші. Ще 10% ефіру - це музика суміжних із рок-музикою стилів. Останні 10% - це композиції українських колективів. Крім того, на сайті радіостанції публікуються новини зі світу музики.

 

Yogaradio

З 2010 року в місті Дніпропетровську почало працювати радіо для любителів медитації. Його метою є популяризація ведичних знань, донесення до слухачів приємної музики та цікавої інформації. Ефір складається із виконавців таких стилів, як нью-ейдж, чилаут, ведичних гімнів та мантр в сучасній обробці. Крім того, слухачі можуть послухати лекції визнаних у цій сфері експертів та гуру. Проте не обов'язково захоплюватися ідеєю радіостанція, адже вона просто дає можливість розслабитися та заспокоїтися після важкого дня.

 

Black Sunday

Це львівська радіостанція для любителів хіп-хопу. Станцію створив любитель олдскулу на прізвисько Лютий. Ефір наповнюється згідно із особистими смаками засновника-ентузіаста: перевірені часом хіп-хоп, джаз-хоп, джаз-реп і фанк, а також актуальні новинки цієї музики. Засновник каже, що ідея створення радіо була ще у школі, але здійснити задумане вдалося у 2012 році. Причиною було те, що традиційні станції не залишали вибору у музиці, тож йому, як автомобілісту, доводилося слухати те, що пропонують. Врешті, Лютий почав слухати музику з флешки, а тепер вмикає власну станцію. Як зазначає творець Black Sunday, тепер кожен може створити своє радіо в інтернеті та слухати улюблену музику.


Читайте також:
4 Листопада, 2017 23:25
Радіо Holosfm Радіо Holos.fm (позивний "Голос свободи") інформаційно-музична інтернет-радіостанція. Ми в етері з квітня 2013 року. Наше інформаційне мовлення – це україномовні програми переважно власного виробництва. Музика Holos.fm – це виключно вітчизняні композиції rock-jazz-etno стилів записані виключно нашою рідною українською мовою. "Голос свободи": Радіо з неприхованою національною цензурою.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!