40% українців підтримують посилення карантину. Опитування

1915 0
Усього опитали 402 респондентів віком від 18 років.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

На запитання: «Як Ви вважаєте, заходи щодо забезпечення карантину в Україні повинні бути більш жорсткими, ніж зараз, менш жорсткими або ж вжиті заходи цілком адекватні?» відносна більшість — 40%, відповіли, що заходи мають бути більш жорсткими. Про це йдеться у результатах онлайн-опитування, що провели у Київському міжнародному інституті соціології.

Водночас третина опитуваних (33%) вважає, що заходи цілком адекватні, а 22% кажуть, що вони повинні бути менш жорсткими.

Читайте також: Як працюють банки під час карантину

Окрім цього, 39% дотримуються рекомендації «виходити з дому тільки в разі крайньої необхідності» (15% — ніколи не дотримуються). А понад 40% респондентів не надягають маску в громадських місцях (23% надягають завжди).

Також, відповідно до результатів опитування:

  • 20% опитаних не дотримуються рекомендації не користуватися громадським транспортом;
  • 37% українців не дезінфікують мобільний телефон та інші речі, повернувшись додому (31% — завжди дезінфікують);
  • 20% респондентів не уникають чи рідко уникають контакту з іншими людьми (26% — завжди уникають);
  • 97% українців дотримуються рекомендації часто та ретельно мити руки.

 

Додамо, що опитування проводили з 21 по 24 березня за онлайн-панелі Inpoll. Усього опитали 402 респондентів з усіх підконтрольних Україні регіонів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 5%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!