49 українців перебувають на борту круїзного лайнера, де виявили спалах коронавірусу

3193 0
Судно перебуває біля берегів Каліфорнії.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

На борту круїзного лайнера Grand Princess, що стоїть біля узбережжя Каліфорнії і на якому виявили інфікованих новим коронавірусом, перебувають 49 українців. Про це повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, передає Уніан.

Читайте також: Українку, у якої виявили коронавірус на борту лайнера в Японії, вилікували

Загалом на борту судна перебувають 3,5 тис. людей, які є громадянами 54 країн світу. Ідеться про 1,1 тис. членів екіпажу і 2,4 тис. пасажирів. За рішенням влади штату Каліфорнія, їх усіх перевірять на коронавірус. Таке рішення влада ухвалила через те, що раніше помер 71-річний чоловік, який у лютому відпочивав на цьому лайнері.

Окрім того, судну тимчасово заборонили вхід до гавані Сан-Франциско, а тести на COVID-19 туди доставили гелікоптерами берегової охорони США.

За словами Сергія Погорельцева, залежно від результатів тестів буде ухвалено рішення щодо карантинування частини або всіх пасажирів, які перебувають на судні.

Читайте також: В Україні зафіксували перший випадок коронавірусу

Наразі Генеральне консульство України у Сан-Франциско з'ясовує інформацію щодо можливої наявності серед інфікованих осіб громадян України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!