Українку, у якої виявили коронавірус на борту лайнера в Японії, вилікували

2664 0
Стан ще трьох українців покращується.
Ілюстративне фото: beztabu.net

Ілюстративне фото: beztabu.net

Громадянку України, у якої виявили коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії, виписали з лікарні. Про це повідомляє УП з посилання на пресскретарку МЗС України Катерину Зеленко.

«Зараз посольство України в Японії надає нашій співвітчизниці необхідне сприяння. Інші троє наших громадян продовжують перебувати у медичних закладах. Поки що дата їхньої виписки невідома», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: У місцях масового перебування людей у Львові встановлять антисептики для рук

За словами Зеленко, стан ще трьох українців, у яких виявили коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess, покращується. Загалом на борту Diamond Princess перебували 24 українці, у чотирьох із них виявили коронавірус. Ще 20 українців наразі перебувають на Diamond Princess. Від евакуації в Україну вони відмовилися.

Додамо, карантин на лайнері Diamond Princess завершився 19 лютого. Пасажирам, у яких не виявили коронавірус, дозволили зійти на берег. 

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. В Україні жодного випадку коронавірусу не фіксували. Натомість одна українка захворіла на коронавірус у Італії.

Натомість 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Попередні тести коронавірусу в них не виявили. Водночас у Європі фіксують поодинокі випадки захворювання на коронавірус. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії та Китаю, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус. На Львівщину їх привезуть наприкінці тижня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!