5 подій у Львові до 72-ї річниці створення УПА

3148 0
14 жовтня в Україні відзначають 72-у річницю створення Української Повстанської Армії. Відтак Tvoemisto.tv пропонує вам огляд заходів, які заплановані у цей день.

1. Офіційні заходи. Об 11:00 біля Меморіалу невідомому воякові УПА на Марсовому полі (вул. Мечнікова) відбудеться екуменічна панахида, підняття державного прапора та урочисте покладання квітів.

2. Концерт. О 14:15 на площі п6еред Львівською оперою відбудеться показовий концерт Духового оркестру Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

3. Кіно. У цей день у Львові запланована прем’єра 2-серійного фільму «Хроніка Української Повстанської Армії 1942-1954». Режисер  Тарас Химич зібрав живі свідчення, відтворені драматичні сцени, а також коментарі професіоналів. Перед показом фільму, що відбудеться о 18:00 у Кінопалаці імені Довженка (пр. Червоної калини, 81) пройде зустріч із режисером та колективом творців фільмів "Золотий Вересень" і "Срібна Земля". Вхід вільний.

4. Хода. Марш слави Української Повстанської Армії «Воля народам! Воля людині!». 14 жовтня початок маршу о 19:00 від пам'ятника Чорноволу.

5. Концерт та аукціон. О 19:00 на сцені Львівської опери, зірки української естради даватимуть благодійний концерт «Героям слава». Оксана Білозір, Віктор Павлик, польський гурт TARAKA, Сестри Тельнюк, балет «Життя» виступлять у цей вечір на сцені театру. Зібрані кошти від продажу квитків та добровільних пожертв будуть перераховані на особисті рахунки близьких родичів загиблих наступного дня після проведення акції. Також в рамках проекту «Героям слава» відбудеться благочинний аукціон львівських художників у холі Львівської опери, спрямований на збір коштів для випуску першої української фронтової газети.

На аукціоні представлять роботи багатьох відомих художників, скульпторів, майстрів декоративного мистецтва, зокрема, Михайла Демцю, Олександра Крохмалюка, Ігоря Гавришкевича, Івана Крислача та інших. Кошти, отримані з аукціону, будуть спрямовані на друк першої в Україні фронтової газети «Честь Вітчизни».

Авторами часопису є учасники і свідки подій на Сході України, які доноситимуть суспільну правду учасникам україно-російської війни та усій українській спільноті. На шпальтах видання будуть розміщені аналітичні публікації експертів про ситуацію на Донбасі, новини з ліній фронту, репортажі спеціальних кореспондентів із зони антитерористичної операції.

ТЕГИ: УПА

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!