60-річний львів’янин отримав два роки умовно за пропаганду війни

1575 0
Чоловік у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» поширював матеріали з публічними закликами до розв’язання воєнного конфлікту.
фото: судовий репортер

фото: судовий репортер

Франківський районний суд міста Львова визнав винним 60-річного львів’янина, який в «Однокласниках» розповсюджував пости антиукраїнського змісту та на підтримку війни. Його звільнили від відбуття 3-річного тюремного покарання з іспитовим строком 2 роки, конфіскувавши ноутбук, з якого велася активність в інтернеті. 

Джерело: Судовий репортер

За інформацією з обвинувального акту, чоловік у забороненій в Україні соцмережі «Однокласники» поширював матеріали з публічними закликами до розв’язання воєнного конфлікту. Подібного роду матеріали він розповсюджував з 1 березня по 16 квітня 2022 року, тобто після початку повномасштабного вторгнення рф.

Читайте також: 54-річний росіянин намагався в'їхати до Львова. Його депортували

До суду надійшла угода про визнання винуватості. Прокурор Тарас Гаранджа підтвердив, що сам запропонував угоду. Пояснив, що одна з причин  швидкий розгляд справи в суді і притягнення особи до кримінальної відповідальності. Прокурор не бачив підстав досліджувати всі докази, тому що вони ніким не оспорюються.

Ольга Коваль 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!