6 псевдопатріотичних спільнот у соцмережах, якими керували з Росії

5826 0
Служба безпеки України встановила шість спільнот в соціальних мережах, орієнтованих на українську аудиторію, адміністратор яких закликав до масових збройних протестів.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Про це повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, пише НВ. У той же час СБУ встановила особу адміністратора цих груп. Ним виявився громадянин РФ 34-річний Сергій Жук. Спецслужба встановила, що він брав участь у терористичному угрупованню "ДНР" під позивним "Москва". Зараз він перебуває в Росії.

За даними СБУ, Жук створив фейкові акаунти в соцмережі під іменами – Микола Гайдук і Степан Мазура. Росіянин керував настроями українців, створивши та адмініструвавши такі спільноти в соцмережах: "Патріоти України", "Українська Революція", "Всі на Майдан", "Продовження Революції Гідності", "Майдан три", "Ми патріоти України".

"Ми фіксували використання ботів, штучне масове посилення цієї інформації. З Росії активно фінансується контентна реклама, яка пропагує ці заходи в соцмережах... Також росіянин закликав брати зброю на протести", – прокоментували в СБУ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!