Американські ЗМІ оприлюднили відео можливого влучання ракети в літак МАУ

2704 0
Журналісти співставили місце зйомки із місцем останнього перебування літака.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

Американське видання The New York Times оприлюднило відео можливого влучання в літак авіакомпанії МАУ ракети одразу після його вильоту з аеропорту Тегерана.

Спочатку відео оприлюднив журналіст Наріман Гаріб. Він написав у Твіттері, що запис отримав від джерела, утім, на ньому немає метаданих, аби можна було стверджувати щось напевне.

Журналіст передав відео NYT, де кажуть, що співставили місце, з якого зняте відео, із останнім місцем перебування українського літака за транспондером (приймачем-передавачем).

У Твіттері групи Bellingcat зазначають, що відео зняли у передмісті Тегерана, звідки і був отриманий останній сигнал від літака.

Нагадаємо, літак зазнав катастрофи після злету з аеропорту в Тегерані, звідки мав прямувати у Київ. На борту літака перебували 176 людей, із них 11 – громадяни України. Усі пасажири та члени екіпажу загинули.

Учора, 9 січня, у Пентагоні повідомили, що літак зазнав удару ракетою «земля-повітря» «Тор-М1», імовірно виробленою в Росії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!