На правах реклами

Мистецтво – вічне. Архітектори розповіли, як намагаються поєднати сучасні технології та стиль Львова

2175 0
Творча уява архітектора проєктує вигляд міста, на його плечах відповідальність за те, яким Львів бачитимуть сьогодні, завтра і протягом наступних десятиліть.

Дуже важливо знаходити баланс в архітектурі між тенденціями та традиціями, тобто гармонійно комбінувати сучасні технології та стиль Львова. Про це заявив головний архітектор компанії «Avalon» Сергій Міль, він додав, що девелопер у своїй роботі прагне втілювати концепцію мистецтва.

Адже мистецтво – вічне, воно залишається в пам’яті людей надовго, стає невід’ємним надбанням культури народу, а архітектура формує візуальний ряд, який є головним асоціативним елементом кожного міста. 

У компанії зазначають, ми живемо в постійній взаємодії з навколишнім середовищем, те, що бачимо, безпосередньо впливає на наші смаки, погляди та світогляд. Ми черпаємо натхнення або пригнічуємося, милуємося або якнайшвидше намагаємося пройти повз, тому важливо оточувати себе об’єктами, що мають естетичну цінність, наповнювати простір красою.

Архітектура – це той вид мистецтва, з яким ми зустрічаємося щодня, де б не були і що б не робили. В одному місці можуть поєднуватися різні епохи, різні стилі, матеріали, текстури, кольори, особливо у Львові, в якому поєднуються творіння архітекторів часів усіх століть. І двадцять першого також.

Читайте також: Ніби потрапляєш в інше місто. У Львові створили житловий комплекс зі своїм ритмом життя

До того ж, роль сучасного українського архітектора часто недооцінена, кажуть у компанії. Він ж стає творцем не лише візуального образу, він створює цілу історію, особливо якщо мова йде про будинки, в яких житимуть люди. У цьому випадку творча уява архітектора проєктує вигляд міста, на його плечах відповідальність за те, яким Львів бачитимуть сьогодні, завтра і протягом наступних десятиліть. 

«Ми ставимося до архітектури, як до мистецтва, оскільки вважаємо ці поняття нерозривними. Навіть сам процес створення кожного проєкту нагадує писання картин, сюди вкладаємо ідею, уявляємо, які відчуття має викликати об’єкт і як доповнюватиме контекст, в якому існує. Ми, як і кожен митець, також стикаємося з критикою та нерозумінням, і це нормально, закономірно, я б навіть сказав, адже мистецтво суб’єктивне та спірне, в цьому його суть. Байдужість – ось що гірше», – пояснює стратегію компанії головний архітектор Сергій Міль.

Концепцію ідеї мистецтва архітектури компанія «Avalon» втілила в новій рекламній кампанії, тому зараз в місті можна зустріти борди з репродукціями відомих картин, в які інтегровано фасади будинків девелопера.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!