Львів'янам обіцяють до завтра розчистити усі зупинки в центрі Львова

1671 0
На підмогу двірникам виходять і сантехніки, і покрівельники.
Фото: Олег Огородник. Львівська Пошта

Фото: Олег Огородник. Львівська Пошта

Через сніг, який техніка змітає з доріг міста, на узбіччях утворюються високі кучугури. На пішохідних переходах і на зупинках громадського транспорту, це створює небезпечні ситуації. Голова Галицької райадміністрації Андрій Зозуля у коментарі Тvoemisto.tv зазначив, що у районі працює спеціальна бригада, яка займається розчищенням таких ділянок.

Читайте також: Медики через кучугури снігу завезли хвору з інфарктом на санках до «швидкої». Фото дня

«Є бригада – двірники і ще двоє людей, у них є навантажувач, два автомобілі. Дуже великий об’єм снігу, двірник 10 кубів руками не перекине. Вони вантажать сніг і вивозять у колектор на площі Міцкевича, викидають у Полтву. Вчора почали так працювати по всіх зупинках громадського транспорту», – каже він.

За його словами, через вузькі вулиці у районі так працювати доводиться на багатьох ділянках: сніг вантажать і вивозять, бо його нікуди відгортати на вузьких тротуарах.

«Потім двірник очищає зупинку, робить прохід по тротуару. Кожної ночі працює підмітальна техніка, знову нагорне снігу, але певен, завтра дадуть з тим раду», – додав він.

На підмогу двірникам у боротьбі зі снігом виходять і сантехніки, і покрівельники, каже Андрій Зозуля.  

«Двірники у нас хлопці і жінки старшого віку, їм важко. Стараємося, щоби вони зранку вийшли прибрали, потім перепочили, чаю попили. Бо як двірник захворіє, то завтра не працюватиме. Робітники – сантехніки, покрівельники також беруть лопати допомагають. Двірники розчищають тротуари і зупинки. На дорогах працює техніка», – додав він.

Також Андрій Зозуля каже, що чимало проблем з очищенням доріг у місті виникає через припарковані на узбіччях авто.

Під час сьогоднішнього стріму Тvoemisto.tv, львів'яни у коментарі розповіли, що їм складно заходити і виходити із трамваїв через величезні кучугури снігу на зупинках. Також двері трамваїв не можуть закритися, бо їх блокують снігові замети на зупинках.

Читайте також: Наскільки розчищені дороги та вулиці у Львові. Фото

Нагадаємо, через снігопад у понеділок вранці Львів паралізувало. Через нерозчищені дороги у Львові утворювались затори. Були затримки у русі громадського транспорту. Львів'яни поширювали фото нерозчищених доріг і тротуарів Львова, а також черг на зупинках громадського транспорту. Маршрутки були переповнені і курсували із значним порушенням графіку. Трамваї впродовж дня кілька разів виходили з ладу, а на вул. Коперника загорівся трамвай, пожежу вдалося оперативно загасити.  

Міський голова Садовий вийшов разом із комунальниками і працівниками мерії розчищати місто, однак депутати міськради заявили, що розчищати вулиці слід було завчасно, а не тоді, коли в місті вже колапс, і робити це не заради фото. Вчора львів'яни почали поширювати фото та слова вдячності для сумлінних двірників, і навіть просили виписати їм премії.

Вікторія Савіцька

Фото Твого міста

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!