Через ворожі обстріли Запорізької АЕС частина лікарень – без електроенергії, під загрозою життя людей

1712 0
Під загрозою опинилися життя людей, які перебувають в операційних, на ШВЛ, у реанімаціях на території Херсонської та частини Запорізької областей.
Запорізька АЕС/Фото: з відкритих джерел

Запорізька АЕС/Фото: з відкритих джерел

Через ворожі обстріли Запорізької АЕС частина лікарень, які тимчасово окуповані, залишилися без електропостачання та можливості нормально функціонувати. Під загрозою життя людей, які сьогодні перебувають в операційних, на ШВЛ, у реанімаціях на території Херсонської та частини Запорізької областей. Про це повідомив керівник Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

«Знеструмлюючи наші лікарні, рф вчергове показує світу своє справжнє обличчя  обличчя терориста. Допоки росія вбиває, Україна продовжує боротись за кожного пацієнта. Лише з початку повномасштабного вторгнення ми доставили до лікарень 334 генератори живлення, адже коли поруч з тобою терорист – потрібно бути готовими до всього», – каже він.

Читайте також: Німеччина схвалила продаж Україні 100 самохідних гаубиць

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час зустрічі генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем серед іншого обговорили ядерний шантаж росії на Запорізькій АЕС. Наслідки аварії на Запорізькій АЕС можуть бути вдесятеро потужніші, ніж на Чорнобильській атомній електростанції. Фахівці зробили такий висновок, відштовхуючись від наслідків аварії 1986 року на ЧАЕС. Це пов’язано з тим, що кількість ядерного палива на Запорізькій атомній електростанції в 9-10 разів більше, ніж було на Чорнобильській. 

За словами президента України Володимира Зеленського, росія може спровокувати найбільшу в історії аварію на Запорізькій АЕС – і це фактично буде застосуванням ядерної зброї без ядерного удару.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!