Черги у 30 кілометрів. Яка ситуація на кордоні з Польщею

10010 0
За вчора уздовж доріг, що ведуть до кордону, розставили більше 50 біотуалетів та 15 пунктів обігріву.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

Через кордони з Львівською областю лише за вчорашній день пройшло понад 54 тисячі людей. Загальна кількість людей, що за 4 дні перетнули кордони через Львівщину, становить понад 150 тисяч людей. Про це під час ранкового брифінгу 28 лютого повідомив начальник Львівської ОДА Максим Козицький.

За його словами, частина людей користується автомобільними пунктами переходу, частина – пішохідними, ще частина – залізницею.

Читайте також: У Львові та області розселили вже 38 тисяч переселенців

До автомобільних пунктів пропуску за учора розставили більш ніж 50 біотуалетів та 15 пунктів обігріву. Чотири з них розгорнули поблизу вокзалу на пл. Двірцевій, ще 11 – уздовж кордону.

«Ситуація на кордонах – складна, є черги у 25-30 кілометрів. На кожному з пішохідних пунктів пропуску стоять по 1,5-2 тисячі людей. Ми відкрили максимальну кількість піших переходів там, де їх ніколи не було», – каже він.

Що стосується залізниці, то немає чіткого графіку відправлення поїздів. Наприклад, до Львова на день прибуває близько 20 поїздів з біженцями, і ніхто не знає, хто з них залишиться на Львівщині, а хто емігрує. Через те залізниця не знає, скільки потягів буде потрібно.

Читайте також: Укрзалізниця призначила ще низку додаткових потягів зі Львова до Польщі

Крім того, потяги, які везуть біженців до кордону, курсують зі швидкістю, що залежить від швидкості оформлення документів. Зокрема, за словами голови ЛОДА, зараз два потяги з біженцями стоять і чекають, поки польська сторона оформить документи.

Нагадаємо, що Львівщина відкриває на кордоні з Польщею додаткові піші переходи. Щоб пришвидшити матерям, дітям та людям старшого віку перетин кордону, організовують додаткові піші переходи на пунктах пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» та «Варяж-Усьмеж». До Нижанковичів людей довозитиме транспорт. Окрім цього, на Львівщину вже прибуло понад 30 тисяч переселенців та майже 100 тисяч мешканців виїхали до Польщі. Детальніше читайте за посиланням.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!