Чілдрен Кінофест у Львові. Що подивитись?

2581 0
Із 29 травня по 7 червня у 14-ти містах України відбудеться другий міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків Чілдрен Кінофест. Також він проходитиме і у Львові – у кінотеатрі «Копернік». Вхід на усі кіносеанси безкоштовний, за умови попередньої реєстрації.
фото: life.pravda.com.ua

фото: life.pravda.com.ua

«Чілдрен Кінофест» – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків, який пройде в Україні з 29 травня по 7 червня 2015 року. Події фестивалю об’єднають 14 міст, де глядачі проголосують за найкращий фільм конкурсної програми.

У міжнародному конкурсі фестивалю будуть представлені сім фільмів з різних країн. Спеціальною подією «Чілдрен Кінофест» стане ретроспектива фільмів маестро німої комедії Бастера Кітона

Реєстрація на покази за посиланням.

На кожному показі глядачам буде запропоновано заповнити бюлетень голосування та оцінити фільм. Результати голосування будуть підраховані 7 червня. Фільм-переможець буде оголошений 7 червня о 17:00 на святковій церемонії закриття фестивалю «Чілдрен Кінофест» у Києві.

Конкурсна програма

01 червня, понеділок – Фільм «Хлопчик-Мураха»

Режисер: Аск Хассельбах

Країна: Данія

Вікові рекомендації: 6+

12-річного Пелле кусає мураха, і в нього розвиваються надзвичайні здібності. Завдяки допомозі знайомого ботаніка Пелле перетворюється на таємничого супергероя на ім’я Антбой. Коли лиходій на ім’я Блоха виходить на сцену, хлопчик-мураха повинен розібратися з його злодіяннями.

02 червня, вівторок – Фільм «Буча»

Режисер: Марк де Клое

Країна: Нідерланди

Вікові рекомендації: 10+

Вінні та Сієм знайомляться, коли їхні батьки закохуються одне в одного на дитячому майданчику. Незабаром вони починають жити всі разом. Діти чекають, коли батьки нарешті одружаться, але з часом сімейне життя починає давати тріщину. Щоб допомогти дорослим, Вінні і Сієм вирішують записати відеоінструкцію про щасливі стосунки.

03 червня, середа – Фільм «Буча»

Режисер: Герт Ембрехтс

Країна: Бельгія

Вікові рекомендації: 7+

У липні 1975 року вся Бельгія вболіває за Едді Меркса – легендарного велогонщика двадцятого століття, і, ясна річ, все бельгійські хлопчаки мріють стати такими ж славетними гонщиками. Мріє про це і Фредді – маленький син м’ясника з крихітного провінційного містечка десь на півдні Бельгії… Однак цього літа на їхнє містечко чекає куди сильніше потрясіння: незабаром має відкритися перший в цих краях французький супермаркет «Мажік», і всі місцеві крамарі не на жарт стривожені появою такого конкурента.

04 червня, четвер – Фільм «Йорген + Анн = Любов»

Режисер: Енн Севітскі

Країна: Норвегія

Вікові рекомендації: 9+

Анна – енергійна 10-річна дівчинка, що обожнює лазити по деревах і носитися всюди зі швидкістю світла. Коли в її класі з’являється новий учень, Йорген, все летить шкереберть, тому що Анна закохується вперше в житті. Але у неї – купа суперниць, бо всі дівчата в класі, в тому числі і перша красуня Еллен, теж закохані в Йоргена. Але це не перешкода для маленької бунтарки.

Позаконкурсна програма

05 червня, п’ятниця – Надзвичайний Бастер Кітон

Спеціальна подія «Чілдрен Кінофесту» – ретроспектива робіт Бастера Кітона, майстра німої комедії, каскадера-віртуоза і володаря почесного «Оскара»: у 2015 році від дня його народження виповнюється 120 років.

06 червня, субота – Кращі українські мультики

Колекція самобутніх українських мультфільмів – від народної класики до фестивальних призерів. Мультики, які виростили не одне покоління дітей, і нові стрічки рідного кіно.

07 червня, неділя – Фільм «Бель і Себастьян»

Режисер: Ніколя Ваньє

Країна: Франція

Вікові рекомендації: 7+

Невелике гірське селище у Франції в роки Другої світової війни. Піренейський гірський собака Белль та маленький хлопчик-сирота Себастьян – кращі друзі. Разом їм судилося пережити чимало випробувань та пригод.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!