Політична реклама

Чоловіча мода цієї зими не передбачає теплих речей

2663 0
Чоловіча мода на холодну пору року складе гідну компанію жіночій в тому сенсі, що пропонує зовсім не теплі речі, а здебільшого осінні полегшені пальта, плащі та шкірянки в якості верхнього одягу, а також короткі брюки і навіть шорти.

Беззаперечно, без вишуканої обновки у вигляді шкіряного плаща модний денді великого міста цього сезону не обійдеться. Красиве пальто з полірованої шкіри строго точеного силуету служитиме позитивному іміджу власника ще не один сезон. Менш претензійний варіант – замшеве пальто або плащ.

Для них і силуети простіші, і матеріали м’якші. Юним амбіційним хлопцям стилісти пропонують носити дублянки та виворітки, що популярні ще з минулої зими.

 

Можна поповнити гардероб не цілковито шкіряним дорогим пальто, а полегшеним варіантом зі шкіряними вставками. Як правило, вовняні пальта, неодмінно двобортні, доповнюють наплічниками зі шкіри, шкіряними кишенями, кокетками та ременями. Поєднання шкіри і текстилю актуальне для утеплених стьобаних пальто. Найпопулярніший вигляд стьобання: ромби і невелика клітинка.

Стьобаними будуть і шкіряні курточки. Їх вдягають з діловими костюмами і класичним взуттям. Тому за стильовими особливостями куртки менше нагадують спортивні. З іншого боку, шаленої популярності набувають мотоциклетні курточки і навіть справжні косухи з заклепками і всілякими нашивками.

 

Комбінувати можна не тільки матеріали в одному виді одягу. Стилісти пропонують вдягатись у декілька верхніх одежин одразу, якщо вже дизайнери навигадували багато легких убрань, і мало по-справді теплих зимових речей. Модним зухвальцям пропонують приміряти стьобаний вовняний жилет на шкіряну куртку, або підібрати вже скомбінований верхній одяг у магазині. Люксові бренди пропонують також готові складні наряди.

Зате для офісу і ділового повсякдення побільшало справді зимових пропозицій. Наприклад, дуже популярні цього сезону цупкі костюмні тканини з вовни з виробітком, структурні діагоналі. Костюми для офісу шиють навіть з трикотажних полотен з начосом – такий собі мікс стилю casual і офісного. Тонкі костюмні тканини зовсім не популярні.

Теплі офісні костюми мають пряму посадку на фігурі, м’яку лінію плечей і плавні декоративні лінії. Інший варіант: добре напрасований цупкий костюм жорсткої посадки.

 

Кольори сезону приглушені, багато відтінків взято від стилю мілітарі – це коричневі, болотяні, хакі, а також сірі відтінки і темно-сині барви. Похмурі сіро-блакитні відтінки і ахроматичні барви серед основних при виборі костюмного варіанту. В асортименті пальто превалюють ніжні пісочні, білі і руді кольори.

Клітинка – фаворит зими серед візерунків для костюмів. Девіз нинішньої зими: клітинки багато не буває! Це великі клітчасті мотиви, шотландський тартар, картаті візерунки і прямокутні мотиви, контрастна клітинка, плетення квадрами, і прямокутний печворк. Клітинка може бути присутня як на якомусь окремому елементі одягу, так і охоплювати весь ансамбль.

Як тренд, в моді зими актуальним залишатиметься піджак з оксамиту, не завжди святкового. Такими вважають густі оксамити глибокого насиченого кольору. Можна підібрати піджак з рихлого матеріалу, білястих відтінків, з коротким ворсом типу плюшу і навіть з кольорового вельвету. Піджаки прикрашають клубними нашивками і кокардами.

Оксамитовий піджак не носять костюмом. Його можна вдало поєднати з шовковими або вовняними широкими брюками. Піджаки з текстилю також можна компонувати з різнокомплектними одежинами. Так поєднання класичного верху – сорочка, піджак і краватка – з брюками іншого стилю або навіть з джинсами цілком прийнятне в цьому сезоні, хоч і дещо еклектичне.

Із класичними джинсами вдягають майже вінтажну байкову сорочку в клітинку. Якщо в шафі не знайшлося славнозвісної багряної картатої сорочки – швиденько за обновкою. Класичний стиль одягу американських фермерів твердо і надовго закріпився у повсякденній світовій моді. Ніхто не судитиме вас і за ковбойки.

 

Брюки підбирають широкі і надто широкі, при цьому вони можуть бути закороченими, або ж цілковито нагадувати шорти-капрі, з під яких продивляються не лише черевики, але й шкарпетки. Тому запастись якісними однотонними високими шкарпетками або гольфами у кольорові візерунки зовсім не завадить.

Приміряти взимку шорти пропонують і жінкам, і чоловікам. Багато хто відмовляється від такого кардинального нововведення на користь широких самурайських штанів або брюк спортивного крою з лампасами і з заниженим середнім швом.

Не відмовляйтеся від жилетів. Їх носять як самостійну одиницю з брюками і піджаками, вдягають з комплектними брюками за відсутності піджака або коли його роль виконує плетена кофтина.

 

Волохатий мохеровий светр – чи не найдивовижніша обновка чоловічого гардеробу до нинішньої зими. Ультрамодно мохерова кофта чи светр виглядатиме в поєднанні контрастних кольорів, створюючи ефект "причесаної" фактурності. Мохер, як і інші пухнасті речі, краще комбінувати з гладкими фактурами: шкіряними штанами, брюками з гладких апретованих тканин.

Трикотажних та плетених речей серед пропозицій дизайнерів аж занадто багато. В’язану кофту з шалевим коміром на дерев’яних ґудзиках вдягають на костюмний жилет замість піджака, або навпаки: задля зимового утеплення товсті светри і водолазки піддівають під офісний костюм, і не важливо: з сорочкою чи без. Навіть товсті пухнасті светри носять під піджак. Широко розповсюджені піджаки та костюми з грубого трикотажу – мікс повсякденно-спортивного стилю і класичного офісного. А популярними плетеними краватками вже давно нікого не здивуєш.

Захоплення "бабусиними светриками" в чоловічій моді цього сезону набуде загрозливих масштабів. Цілі трикотажні комплекти – джемпер і кофтина, водолазка і жилет, виконані в одному кольорі і типу плетення – до послуг сильної статі.

 

Не актуальні взимку:

- болоневі курки-дутики

- хутряні елементи

- шапки, шарфи і рукавиці

- світлі костюми

- вузькі брюки

- високі чоботи

- маленькі сумки і барсетки

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!