До добровольчих формувань Львівщини уже записались десятки тисяч людей

2124 0
У ЛОДА зазначають, що завершується укомплектування 103-ої і 125-ої бригад тероборони.
FACEBOOK МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

FACEBOOK МІНОБОРОНИ УКРАЇНИ

Десятки тисяч людей долучились до добровольчих військових формувань на Львівщині. Ці формування передбачені Законом «Про національний спротив». Про це сьогодні, 5 березня, розповів заступника голови ЛОДА Віталій Загайний. 

Читайте також: Як діяти, якщо почнеться штурм вашого міста 

«Мешканці області, чоловіки призовного віку, від 18 до 60 років, мають можливість долучитися до добровольчих формувань, які передбачені Законом "Про національний спротив". Чисельність підрозділів добровольчих формувань в області – це десятки тисяч людей», – зазначив Віталій Загайний.

Він додав, що незабаром голова ЛОДА підпише наказ, яким регулюватимуть діяльність добровольчих формувань. За ним добровольці зможуть отримати зброю, а також матимуть можливість отримати соціальні гарантії.

Читайте також: Уночі Львів патрулює більше тисячі людей

«Ці підрозділи виконують завдання, пов'язані із патрулюванням, перебувають на блокпостах», – зазначив Віталій Загайний.

Він також роз’яснив, що нині в області працює дві бригади тероборони – це бригада №103 і бригада №125.

«Бригада 103 сформована на базі семи батальйонів у Львівській області. Бригада 125 – це п’ять батальйонів, які зосереджені у Львові», – зазначив Віталій Загайний.

Він також нагадав, що на вулиці Ветеранів,11 у Львові працює координаційний центр, там можна записатись до тероборони та отримати необхідні консультації.

Читайте також: Бригада тероборони на Львівщині сформована на 90%, – Курко

Зазначимо, що бригада Сил територіальної оборони на Львівщині сформована на 90%. Особовий склад вже прийняв присягу та розпочав індивідуальну підготовку. Паралельно триває формування ще однієї бригади тероборони.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!