Довідки і витяги для підприємців онлайн. Як отримати

6551 0
Міністр юстиції Павло Петренко презентував електронні сервіси Мін’юсту, завдяки яким можна онлайн зареєструвати компанію, отримати витяги чи довідки про компанії.

На засіданні Кабінету міністрів він продемонстрував, як працюють ці сервіси, і сам отримав перший витяг по юридичній особі – Мін’юсту,повідомляє «Економічна правда».

Петренко нагадав, що на початку року було ухвалено законопроект про дерегуляцію і спрощення умов ведення бізнесу.

«Міністерство юстиції – перше міністерство, яке запроваджує онлайн сервіси по отриманню відповідних документів підприємцями через інтернет, без черг, без хабарів, в режимі онлайн»,  – сказав він.

Петренко наголосив, що, за підрахунком експертів Easy business, це дозволить Україні піднятися у рейтингу в частині реєстрації бізнесу з 75 на 12-те місце, а в частині реєстрації нерухомості – з 59 місця на 35 місце.

Скористатися послугами можна за допомогою Кабінету адміністративних послуг. При цьому деякі із послуг наразі перебувають у стадії розробки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!