ДТП на трасі Київ – Чоп, нові багатоповерхівки у Львові та зарплати медиків. Головне

933 0
Усе, на що ви могли не звернути уваги, або що могли проспати.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львові попрощались із загиблим у зоні ООС військовослужбовцем 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Романом Галухою. Прощання з бійцем відбулось у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11) у Львові, куди прийшли рідні, друзі та близькі, представники влади міста та області.

Читайте також: У зоні бойових дій на Донбасі загинув військовий з Львівщини

ДТП з постраждалими. На автодорозі Київ – Чоп, між населеними пунктами Кізлів та Буськ, що на Львівщині, вчора сталася ДТП за участю вантажівки з цистерною та легкового автомобіля ВАЗ. В автопригоді постраждали двоє людей. Іще до вечора вантажівки не могли підняти. Проїзд закрили для великогабаритного транспорту, а легкові машини об’їжджали узбіччям. Рух відновили пізно ввечері.

Депутатові ЛМР погодили будівництво багатоповерхівки. На вулиці Кульпарківській, 96, вулиці Садовій, 2а зведуть шістнадцятиповерхівку. Будинок будуватимуть літерою «Г». Погодження на будівництво отримали ТзОВ «Тібет» та ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія». За даними платформи Youcontrol, керівником ТзОВ «Тібет» є Петро Петрушевський, співзасновником цієї компанії був теперішній депутат ЛМР від «Європейської солідарності» Остап Доскіч. Зараз Остап Доскіч є заступником директора у ТОВ «Тібет». Інша компанія, ТзОВ «Львівська інвестиційна компанія», належить Назару Бербеці та Тарасу Дідику. Назар Бербека також є депутатом ЛМР від «Європейської солідарності».

Читайте також: Їсти, пити, відпочивати. Як за літо укріпити імунітет

Ще одна багатоповерхівка. А на вулиці Купальській, 44, 44а, поблизу церкви Всіх Українських святих ПЦУ у Львові, збудують багатоповерхівку. На засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили містобудівні умови та обмежень на нове будівництво багатоповерхового житлового будинку з паркінгом та зблокованими з ним двома індивідуальними житловими будинками. Через будівництво доведеться знести існуючі будівлі. Нині там розташовані кілька дачших будинків.

Санкції від РНБО. Рада нацбезпеки та оборони на засіданні 18 червня запровадила санкції проти олігарха Дмитра Фірташа та українського та російського бізнесмена Павла Фукса. Як повідомляли на брифінгу, Фукс, як показали перевірки, причетний до незаконного отримання ліцензій на видобуток корисних копалин в Україні.

Читайте також: Куди полетіти зі Львова. Дальян, Калкан, Каш – неформатна Туреччина

УЄФА розглядає можливість перенесення фіналу та півфіналів Євро-2020 з лондонського стадіону «Уемблі» до столиці Угорщини Будапешт. Усе через те, що 2,5 тисячі офіційних осіб можуть змусити проходити самоізоляцію у Великій Британії.

Наразі в уряді країни через побоювання перенесення матчів обговорюють можливість допустити VIP-персон без проходження самоізоляції. Серед офіційних осіб – чиновники УЄФА та ФІФА, політики та спонсори.

В Україні збільшать мінімальну зарплату медикам. Президент України Володимир Зеленський підписав указ про збільшення мінімальних зарплат медиків. Він торкнеться як лікарів, так і медичного персоналу. Зробив він це під час виступу 18 червня, присвяченому Дню медика. За словами президента, указ передбачає, що лікарі не можуть отримувати зарплату, меншу як 20 тисяч гривень. Середній медперсонал – меншу як 13,5 тисячі гривень.

Гарного вихідного!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!