Електромобілі в Україні подешевшають на 23%

2970 0
У Мінінфраструктури погодили 15-річну стратеію українського ринку електромобілів.
Фото: cdn.20m.es

Фото: cdn.20m.es

Міністерство інфраструктури планує зініціювати введення податкової знижки і відміни пенсійного збору під час реєстрації електромобіля в Україні. Про це інформує Liga.net.

«Коли ми говоримо про стимулювання попиту на електрокари, ми бачимо, що після відміни аксцизу і ПДВ на імпорт електрокарів, у січні цього року зареєстрували 793 електрокари. Тоді як тільки за минулий рік – приблизно 2,5 тисячі електромобілів. За один місяць в Україні продали третину об’єму минулого року. Це дуже швидко», – уточнив директор департаменту цифрової інфраструктури Мінінфраструктури Олександр Озеран. 

Читайте також: В Україні на 17% подешевшали електрокари

На його думку, податкова знижка зможе покрити 18% вартості електрокара. Таким чином, власник авто заплатить 100% вартості, а податкова має компенсувати 18%. 

Згідно з планами, в Україні хочуть відмінити й 5% збору при реєстрації авто, що загалом дозволить зекономити власнику електромобіля до 23%. 

Читайте також: В Україні подешевшає розмитнення авто. Розрахунки

«Якщо вдасться продовжити рішення про відміну ПДВ, який діє тільки до 2018 року, то загалом на авто можна зекономити до 40%», –  зазначив Олександр Озеран. 

Наразі відповідний документ узгоджують із депутатами і планують зареєструвати у парламенті протягом двох-трьох тижнів. ще місяць може знадобитись для погодження у комітетах. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!