Фільм тижня у Львові: «Гетьман»

3530 0
Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує історичну автобіографічну драму про життя і любов Богдана Зиновія Хмельницького.
фото: planetakino.ua

фото: planetakino.ua

У середині XVII століття польська шляхта і впливові магнати зробили життя простих людей нестерпним. Єдиним способом відновити справедливість стало повстання. Повести за собою козаків, які прагнуть справедливості, зміг Богдан Зиновій Хмельницький. На тлі кровопролитних битв і доленосних рішень народжується любов Богдана до молодої полячки Гелени.

Показати Богдана Хмельницького не тільки історичною особистістю, але і люблячим чоловіком, зважилися творці фільму «Гетьман». Режисер Валерій Ямбурський екранізував роман Віктора Веретеннікова. Частина зйомок пройшла в місцях, де відбувалися згадувані події. Влітку 2014 працювали в Олеську, Свіржі та Золочівському замку на Львівщині. Пізніше – у Львові, Кам'янці-Подільському та Києві. Спочатку на роль Іслам-Герея був затверджений Ахтем Сеїтаблаєв («Хайтарма»), проте пізніше він вибув з проекту, а його місце зайняв Михайло Голубович («Пропала грамота»).

Рік: 2015. Країна: Україна. Мова дублювання: оригінал. Жанр: історія, пригоди, драма. У головних ролях: Костянтин Лінартович, Фатіма Горбенко, Сергій Калантай, Станіслав Лозовський, Михайло Голубович, Дмитро Лінартович. Режисер: Валерій Ямбурський. Сценарій: Віктор Веретенніков. Прокат: 29 жовтня 2015 по 11 листопада 2015. Тривалість: 120 хв. Вікові обмеження: 14+ років.

Фільм можна переглянути у кінотеатрі «Планета кіно», що в King Cross Leopolis у смт. Сокільники на вул. Стрийській, 30.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!