Політична реклама

Грейпфрут, морква та буряк очищують печінку

5294 0
Для хорошої роботи печінки потрібно їсти певні овочі та фрукти, а також забрати зі свого раціону смажені страви, синтетичні продукти і напівфабрикати.

Вчені визначили кілька продуктів, які на їхню думку найкраще допомагають очистити печінку:

- Грейпфрут. Природні процеси очищення печінки будуть функціонувати нормально, завдяки впливу вітаміну С й антиоксидантів, які в надлишку міститися в цьому фрукті. Можна пити грейпфрутовий сік — це підвищить процес вироблення печінкових елементів, а вони запобігають «засміченню» організму.

- Морква і буряк. Ці овочі є справжнім кладовими рослинних флавоноїдів і бета-каротину. Ці елементи, в свою чергу, здатні добре стимулювати і якісно покращувати функції печінки. Іншими словами, очищення організму буде проходити не тільки інтенсивніше, але й повноцінніше.

- Яблука. Ці фрукти багаті пектином. Крім того, яблука містять речовини, які допомагають в самоочистці організму системи травлення від токсинів. Це розвантажує печінку, допомагає їй працювати більш ефективно, і не накопичувати в собі шкідливі речовини.

- Рослинна олія холодного віджиму. Рослинні олії — як оливкова, так і конопляна, і лляна, за умови вживання їх у помірній кількості, є корисними для печінки продуктами. Вони містять корисні жири, які поглинають токсини — це, знову ж, знімає з печінки частину навантаження.

- Лимон і лайм. Якщо щоранку випивати трохи свіжовичавленого соку цих фруктів — печінка «прокинеться» і почне діяти активніше. Шкідливі речовини в організмі не будуть застоюватися — і ви скоро відчуєте поліпшення загального самопочуття.

- Капуста. Всім відома звичайна білокачанна капуста — потужний союзник печінки. Рекомендується вживати як свіжу, так і тушковану, і квашену капусту.

Джерело: ВКурсе 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!