Політична реклама

Грузинська гостинність перевершує очікування львів'ян

2248 1
Період відпусток та відпочинку добігає кінця і "Твоє місто" продовжує ділитись враженнями та корисними порадами для тих, хто ще не встиг цьогоріч відпочити.

Чому львів’яни все частіше подорожують в Грузію, розповідає історик та екскурсовод.

Тарас Гакавчин, історик, екскурсовод:

Грузія навіть для українців не є дорогою державою, ціни тут просто магічні, особливо на транспорт. Сюди не потрібно візи, а це великий плюс. Кожен може вибрати собі відпочинок за своїми уподобаннями:  хочеш пляж, море і шезлонг - Захід Грузії, подобається активний відпочинок - Гори навколо, цікавишся архітектурою - від давніх монастирів до надсучасних реалізованих проектів у великих містах - і таке є. Про грузинську гостинність усі чули, а я перевірив і підтверджу, що така існує і навіть перевершує очікування. Відкритість до гостей і особливо гостинність до українців - це бальзам на душу

Колись багато ходило чуток, що на Кавказі небезпечно, але я навпаки відчув безпечність перебування у Тбілісі. Ми гуляли вночі і ввечері по спальних районах, по досить відлюдних місцях. Поліцейські відділки та патрулі забезпечували порядок і це було дуже відчутно.

Враження від Кутаїсі - тут бідно! Є аеропорт модерновий, парламент і поліцейські відділки виглядають на фоні будинків - космічними апаратами НЛО зі скла та металу. Місто обшарпане, обдерте. Багато совєцького і російського автопрому, хоча іномарки таки переважатимуть. Люди просто не мають роботи, тому рівень доходів тут дуже низький, переважно у місті залишились старші люди, молодь тікає у Тбілісі, йде вчителювати або у поліцію. Зрозуміло, що ціни тут просто казкові. Ми за 3,5 ларі поїли хачапурі двічі і випили по 0,5 солодкої води.

Люди дуже добре ставляться до українців, бо частина десь колись жила чи перетиналася з українцями, тому у кафе нам навіть безкоштовно дали по кавалку домашньої піци.

Стан доріг у Грузії, на відміну від України, в рази кращий. Тому дорога 230 км за 7-8 USD і три години - фантастично. Краєвиди були просто неймовірними, а дорога часами звивалася вужиком і серпантинами.

 


Читайте також:
31 Січня, 2017 11:47
Олена Про уроки світу, зокрема грузинську гостинність, раджу також прочитати матеріал у №15 журналу "Експеримент"
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!