Політична реклама

Гривня може обвалитись через півроку

1465 0
НБУ вистачить коштів контролювати курс гривні ще на півроку. Потім отримаємо "розруху" як у банківській системі, так і глибоку кризу в економіці країни з подальшим пошуком виходу з ситуації.

Проте, враховуючи світову кон`юктуру, це буде надто важко, адже Україна довгий час вела політику "проїдання". Про це сказав економічний експерт та колишній заступник голови НБУ (2005 р.) Олександр Яременко, - пише  ZAXID.NET

"Після закінчення резервів матимемо повний "бедлам". Найголовніше, що ніхто не буде покараний, усі "тицятимуть" один на одного. Але матимемо розруху у банківській системі та шалену девальвацію гривні", - сказав експерт, повідомляють УНН

За його словами, девальвація гривні не усуває причин, які її породжують, тобто валютний голод в економіці країни.

"В Україні не може бути поступового відпускання курсу гривні. Якщо курс відпустити, то спекулянти та населення не заспокояться і будуть діяти панічно. У нас немає механізмів за допомогою яких тримати курс плаваючим", -  додав він.

За його словами, власна економіка без додаткового ресурсу не може виробляти якісні та конкурентні товари. Тобто, чим більше НБУ за допомогою грошового голоду стримує курс, тим він більше послаблює економіку, яка потім ще більше потребує імпортних товарів.

"Далі затискати курс вже нікуди. Саме тому НБУ  витрачає на втримання курсу золотовалютні резерви. Але це він робитиме недовго і за схемою – є "грошовий голод" буде викид валюти", - додав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!