Ігор Калинець отримав «Золотий Герб Львова»

2161 0
Сьогодні поетові виповнюється 80 років.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 9 липня, поет і прозаїк, політв’язень, львів’янин Ігор Калинець відзначає 80-ліття. З цієї нагоди учора, 8 липня, він отримав відзнаку «Золотий герб Львова». Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Читайте також: У Львові презентували «п'ятикнижжя»Ігоря Калинця

Також з нагоди ювілею у львівській опері відбулась урочиста академія, а Ігор Калинець отримав від міста подарунок у вигляді сертифікату на 80 тис. грн.

Додамо, Ігор Калинець має титул Почесного громадянина Львова.

Ігор Калинець народився у Ходорові. Він відомий як поет і прозаїк, представник «пізньошістдесятницької» генерації, дисидент, політв’язень. Почесний доктор Львівського національного університету імені Івана Франка.

Читайте також: У Львові вшанували пам'ять Ірини Стасів-Калинець. 5 фактів про поетесу

У 1977 році Ігор Калинець нагороджений премією імені Івана Франка в Чикаго, у 1992 році отримав премію імені Василя Стуса, а потім – Державну премію України імені Тараса Шевченка за книжку вибраних поезій «Тринадцять аналогій».

У 2009 – отримав Орден Свободи. У 2015 Інститут Івана Франка НАН України висунув Ігоря Калинця на здобуття Нобелівської премії з літератури. У 2016 році відмовився від Ордену Ярослава Мудрого IV ступеня на знак протесту проти зросійщення. У 2017 році Ігор Калинець став лауреатом міжнародної літературної премії імені Григорія Сковороди.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!