Ілон Маск купив Twitter за 44 млрд доларів

861 0
Ілон Маск, який вже є виконавчим директором Tesla та SpaceX, виконуватиме обов'язки глави Twitter, доки не обере нове керівництво.
фото: ixbt.com

фото: ixbt.com

Засновник SpaceX та Tesla Ілон Маск придбав соціальну мережу Twitter за 44 млрд доларів і очолив компанію. 

Джерело: ВВС

Ілон Маск очолив 27 жовтня компанію. Він звільнив виконавчого директора Twitter, і головного фінансового директора. Крім того, було звільнено голову відділу з правових питань, політики та безпеки Twitter, та головного юрисконсульта.

Читайте також: Ілон Маск запропонував віддати окупований крим росії. Реакція українців

Угоду з придбання Twitter мали закрити до п'ятниці – інакше на Ілона Маска чекав би судовий розгляд, в якому його шанси на перемогу оцінювалися невисоко. Напередодні повідомлялося, що кілька банків почали перераховувати кошти на спеціальний рахунок для фінансування угоди.

Очікується, що Ілон Маск, який вже є виконавчим директором Tesla та SpaceX, виконуватиме обов'язки глави Twitter, доки не обере нове керівництво. Раніше бізнесмен обіцяв скоротити витрати в компанії Twitter, роблячи соцмережу більш інноваційною. Він також пообіцяв послабити правила модерації контенту на платформі та зняти блокування, зокрема з колишнього президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, нещодавно Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твітері опитування, в якому склав власну формулу завершення війни. Він запропонував провести ще один референдум та забезпечити водою Крим.  

У відповідь Президент Володимир Зеленський у Твіттері опублікував своє опитування щодо того, «який Маск подобається більше»: той, що підтримує Україну чи той, що за росію.

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але «переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди. Після чого волонтер Сергій Притула повідомив, що відправив книгу з історії України авторства Романа Піняжки американському підприємць. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!