Хто у Львові вирішуватиме, що будувати та як вибори в Польші вплинуть на Україну. Підсумки доби

1496 0
Нині 14 жовтня та 598 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Російські наступальні операції в районі Авдіївки Донецької області зазнали невдач, про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW). На думку військових аналітиків, Кремль намагається показати свої операції навколо Авдіївки та інші локальні дії як перехоплення оперативної ініціативи в Україні. Українські сили використовують мінні поля, щоб уповільнити просування росіян на Авдіївському напрямку.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося близько 100 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 13 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, склад боєприпасів та ворожу станцію РЕБ. Також нашими захисниками збиті російський винищувач Су-25 та БпЛА «Орлан-10».

Читайте також: НАУ реорганізують у Київський авіаційний інститут, є рішення уряду. Реорганізація не змінить умов праці або рівня зарплат викладачів.

А також: В Україні розширили державну програму протезування. Як вона працює. Відтепер українські захисники можуть отримати протез підвищеної функціональності без потреби у первинному протезуванні. Відповідні зміни до постанови №518 вже схвалив уряд.

Акцент дня: «Ілон Московит». Як українці відмовились від «Церкви Маска». Маск став для українців чимось на зразок монстра. Він закликав Україну віддати території російським окупантам «заради миру». Маск допомагає підтримувати російську пропаганду у його соцмережі Х (колишній Твіттер). А кілька днів тому Ілон опублікував дивний мем, у якому звинуватив Володимира Зеленського в тому, що він вимагає забагато грошей від союзників.

А також: Що з виборами у Польщі та як це вплине на взаємини з Україною. 15 жовтня у Польщі пройдуть парламентські вибори, за результатами яких має бути обрано 460 послів до Сейму і 100 депутатів Сенату. Керівник проєктів у сфері виборів та самоврядування громадянської мережі ОПОРА у Львові Тарас Радь звертає увагу на те, що до дня голосування політичні сили підходять в умовах запеклої конкуренції і за обставин вже звичної поляризованості польського суспільства, яке шукає альтернативу двом провідним політичним партіям. Відтак саме треті політичні сили володітимуть «золотою акцією» для формування більшості у новому Сеймі.

Ключові події:

1. ПАРЄ офіційно визнала путіна диктатором. Рада Європи закликає визнати його нелегітимним вже у березні 2024 року.

Читайте також: Справу «беркутівців», які розстрілювали активістів Євромайдану, скерували до суду. «20 лютого 2014 року вони виконали незаконний наказ та скоїли у співучасті з іншими правоохоронцями низку тяжких та особливо тяжких злочинів».

Та: СБУ Львівщини арештували партію майна на 5 млн грн, якою володів російський олігарх. У власності росіянина перебувають підприємства та майнові комплекси на території курортного Трускавця, Києві, Запоріжжі, та в АР Крим;

2. Відтепер головний архітектор остаточно вирішуватиме, що будувати у Львові. У п’ятницю, 13 жовтня, на пленарному засіданні депутатів ЛМР управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування визначили спеціальним уповноваженим органом містобудування. Відтепер містобудівні умови і обмеження мають видаватись спеціальним уповноваженим органом – управлінням архітектури і містобудування, очолюване головним архітектором. Також процедура внесення містобудівних умов і обмежень до загальноукраїнської єдиної системи має відбуватись повноважною особою, тобто головним архітектором, який вноситиме до неї відомості.

Читайте також: На Львівщині створять робочу групу, яка контролюватиме використання бюджетних коштів. Їх сформують з представників ОВА, СБУ, БЕБ та НАБУ.

Та: Фаріон та ще двоє осіб подались на премію Бандери на Львівщині. Їм відмовили. 120 тисяч гривень передадуть на потреби Збройних Сил України;

3. На Львівщині сформували графіки відключень світла. Розпоряджень щодо введення їх в дію не було.

На цю ж тему: ДТЕК оприлюднив графіки відключень світла у Києві. Згідно з опублікованими даними, очікується, що електроенергію вимикатимуть по 4 години.

А також: В Києві підключили до опалення понад 60 будівель. Зокрема, з гарячими батареями п’ять шкіл, 17 дитсадків, 14 адміністративних будівель і закладів соціально-побутового напряму. Також до тепла підключили 25 медичних і 12 лікувальних закладів стаціонарного типу.

4. Стало відомо, хто може очолити нове медоб’єднання у Львові. З власних джерел Tvoemisto.tv стало відомо, що на посаду в.о.керівника нового медзакладу пропонують очільника Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру Романа Кізиму.

Читайте також: У Львові корпус однієї з лікарень перероблять під центр для ВПО. Він вміщатиме 50-80 місць для переселенців.

Та: На одній із вулиць Львова обмежать рух транспорту на три тижні. На вулиці Ярославенка, біля будинку №16 обмежать рух транспорту з 16 жовтня до 5 листопада;

5. Як можуть перейменувати Червоноград на Львівщині та чому жителі проти. Громадська активістка Анастасія Безпалько запропонувала перейменувати Червоноград на Шептицький.

На цю ж тему: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До родинного гнізда Потоцьких.

Tvoemisto.tv пропонує відвідати Червоноград, де колись гостював Казанова та вперше в УРСР знесли пам’ятник Леніну. Це саме те місто, в якому зараз точаться дискусії стосовно перейменування.

Читайте також: Осінній джаз в саду та музика Карпат. Куди піти у Львові на вихідних.

Погода у Львові: Потепління до +25. Якою буде погода у Львові на вихідних. 14 жовтня у Львові та області мінлива хмарність. Удень 20 – 25° тепла. 15 жовтня хмарно, часом дощ. Температура 8 – 13°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!