«Інфраструктури на вулиці Княгині Ольги може вистачити на 3-5 років», – архітектор

1457 0
Вже потрібно планувати і проєктувати розширення вулиці, щоби не мати проблем згодом.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Головний архітектор державного інституту проєктування міст «Містопроект» Юрій Столяров повідомив Tvoemisto.tv, що інфраструктури на вулиці Княгині Ольги вистачатиме лише впродовж 3-5 років. За його словами, кже потрібно планувати і проєктувати розширення вулиці, щоби не мати проблем згодом.

«Інфраструктура тут не найгірша. Але коли розпочаті проєкти закінчать, і люди заселяться, то навантаження на інфраструктуру зросте. Тому вже зараз треба думати про зміни, проєктувати, робити щось із трамваєм», – каже він.

Читайте також: Як зміняться вулиці Княгині Ольги і Наукова та Що буде з мостом

Архітектор зауважує, що на цій вулиці масштабні будівництва можливі хіба у верхній частині. І водночас додає, що, ймовірно, незабаром забудують і «просвіти» біля ЖК «Добра Оселя», і Greenville House.

«Вулиця має неабияку перспективу. Було б добре, якби виділену смугу для трамвая вдалось використовувати і для якихось швидкісних автобусів. Думаю, незабаром забудують військову частину справа. А особняки, що ліворуч, трансформуються у чотирьохповерхову забудову», – додав він.

Зазначимо, що вулиця Княгині Ольги – одна із найперспективніших магістралей Львова. Вона тягнеться понад три кілометри від центру міста на південь. Архітектори запевняють, що незабаром її забудова серйозно зміниться. А місто натомість лише обіцяє, що відремонтує трамвайну колію та облаштує простір біля ЦУМу. Як незабаром зміниться вулиця і простір на перехресті Наукової – Володимира Великого, якою була її історія, що тут вдалось втілити, а що не вийшло та якою вона може стати в недалекому майбутньому, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv

Вікторія Савіцька

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!