Із Держбюджету планують виділити понад мільярд гривень на зарплати шахтарям

1351 0
Для цього парламент має ухвалити законопроєкт в цілому.

У Держбюджеті планують передбачити ще 1,4 млрд грн на виплату зарплати гірникам до кінця року та погасити заборгованість, що виникла з вересня. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Ці кошти мають надійти з обов’язкових виплат НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта». Відповідний законопроект (реєстр № 4119) ухвалили у першому читанні народні депутати.

Читайте також: Життя, смерть, шахта. Як ведеться гірникам Львівщини та Польщі

Фонд боротьби з Covid-19 для погашення боргів перед шахтарями не використовували. Натомість вказаний законопроєкт сприятиме його поповненню на 8,9 млрд грн, які також мають надійти від виплат НАК «Нафтогаз» та АТ «Укрнафта» до держбюджету.

Для цього парламент має ухвалити законопроєкт в цілому.

Нагадаємо, Міненерго спільно з міжнародними партнерами планує запуск пілотних проєктів трансформації шахт. Серед варіантів, зокрема, шахта «Великомостівська» в місті Червоноград, тяка  потенційно може стати потужним туристичним кластером.

Додамо, що торік шахтарі Львівщини неодноразово оголошували безстрокові страйки через кількамісячну затримку зарплати та навіть перекривали міжнародні траси. У листопаді з державного бюджету виділили 1 млрд грн на зарплати гірникам України, зокрема для ДП «Львіввугілля» – 225 млн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!