Кабмін створив кредитний фонд для малих фермерів

1547 0
Сьогодні Верховна Рада розглядає у другому читанні закон про ринок землі.
Фото: agropolit.com

Фото: agropolit.com

Кабінет міністрів України під час засідання 5 лютого ухвалив рішення про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Про це повідомляє пресслужба уряду.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, Фонд надасть доступ малим і середнім суб’єктам підприємництва (до 500 гектарів) до банківських кредитів, зменшивши вартість їх залучення.

Читайте також: Досвід Польщі чи Німеччини або Що нам робити з ринком землі

У державному бюджеті на 2020 рік передбачено 240 млн грн для формування статутного капіталу Фонду.

Нагадаємо, у листопаді парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт, що скасовує мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. Сьогодні, 6 лютого, законопроєкт розглядають у другому читанні. До нього пропонується внести близько 4 тисяч правок, за день народні депутати змогли розглянути лише близько 150 правок – за кожну голосують окремо. Більшість із розглянутих правок – відхилені.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!