"Карпати" перейдуть до атакувального футболу

1660 0
Виконувач обов'язків головного тренера ФК "Карпати" Ігор Йовічевіч основним своїм завданням вважає повернення глядачів на трибуни стадіону, що можливо за умови якісного та цікавого атакувального футболу. Крім того, ФК "Карпати" робитиме акцент на місцевих гравцях, а не легіонерах.
Фото: fckarpaty.lviv.ua

Фото: fckarpaty.lviv.ua

"Ви всі чудово знаєте, що «Карпати» обрали шлях формування команди з вихованців футбольних шкіл клубної системи. Я переконаний, що нам це вдасться. Я вже давно переконався, що західноукраїнська земля дуже багата футбольними талантами. Напевно вам відомо, що в Хорватії є дуже багато молодих талановитих гравців, і чимало з них з часом успішно грають у провідних клубах найсильніших футбольних держав Європи і не тільки. Але повірте, і на Львівщині, і на всій Західній Україні загалом, талановитих хлопців не менше. І я, так само, як і клуб, будемо робити все для того, щоб «Карпати» були насправді національною українською командою, кістяк якої складатимуть місцеві вихованці", – сказав Ігор Йовічевіч під час своєї першої прес-конференції, інформує офіційний сайт ФК "Карпати".

Але, за його словами, в команді завжди знайдеться місце для хорошого кваліфікованого гравця з інших регіонів України або й з-за кордону: "Головне, щоб це був насправді сильний футболіст і щоб він хотів грати в «Карпатах».

Щодо стилю гри, то, за словами нового тренера, «Карпати» гратимуть у футбол, який би подобався глядачам. "Я мрію, щоб на наших матчах трибуни стадіону «Україна» були максимально заповнені. Ми будемо сповідувати атакувальний футбол, в основі якого лежить контроль м’яча. Коли команда володіє м’ячем, то вона має можливість комбінувати і створювати небезпечні моменти біля воріт суперника без яких не буває голів. Окрім того, якщо ти маєш перевагу в контролі над м’ячем, то твій суперник набагато швидше втомлюється і фізично, і психологічно. Тому в грі я вимагаю від своїх підопічних аби вони намагалися максимальну кількість ігрового часу володіти м’ячем", – пообіцяв Ігор Йовічевіч. 

Також він анонсував, що склад команди в новому сезоні буде помітно різнитися від того, який грав в минулому чемпіонаті. "Адже як ви знаєте, клуб вирішив відмовитись від практики оренди гравців, тому «Карпати» залишили усі гравці, які грали в нашій команді на правах оренди, а це ціла група футболістів. Щодо запрошення новачків, то на разі ми хочемо дати шанс тим, у кого контракт з «Карпатами». Також треба зазначити, що до нас повернулася ціла група наших футболістів, яка також грала на правах оренди в інших клубах. Ну, і як я вже казав, у нас є чимало своїх молодих гравців і деякі з них, як ви мали можливість переконатися, в минулому сезоні вже не погано себе зарекомендували. Тому команду на новий сезон ми будемо формувати зі своїх гравців і підсилюватися будемо за рахунок внутрішніх резервів", – наголосив тренер. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!