Київ

До київського футбольного клубу «Динамо» повернувся Андрій Ярмоленко

816 0
Новий контракт Андрія з «Динамо» розрахований на 2 роки.

До футбольного клубу «Динамо» повернувся Андрій Ярмоленко, знаменитий гравець «біло-синіх», який виступав за клуб з 2006 по 2017 роки.

Новий контракт Андрія з «Динамо» розрахований на 2 роки.

В «Динамо» Андрій повертається у статусі вільного агента, вирішивши виступати в рідній країні у важкі для неї воєнні часи.

У складі основної команди «Динамо» Ярмоленко дебютував 11 травня 2008 року, в матчі проти полтавської «Ворскли». До того моменту виступав за дублюючий склад та «Динамо-2».

За майже десять років перетворився на справжнього лідера та капітана «Динамо», тричі завоювавши з киянами чемпіонство, двічі Кубок України та тричі Суперкубок. Неодноразово визнавався найкращим гравцем сезону вболівальниками «Динамо», а також футболістом року в Україні за версією різних видань.

За цей період в «Динамо» Ярмоленко взяв участь у 341-му матчі в різних турнірах (228 – УПЛ, 44 – Ліга Європи, 36 – Ліга чемпіонів, 27 – Кубок України, 6 – Суперкубок України), забивши в них 137 голів (99 – в УПЛ, 12 – у ЛЄ, 7 – у ЛЧ, 19 – у КУ).

Ярмоленко є лідером серед гвардійців збірної України за всі часи. На його рахунку наразі 115 матчів у складі національної команди.

У серпні 2017 року «Динамо» домовилось про трансфер Ярмоленка в дортмундську «Борусію». За рік він перейшов до лондонського «Вест Гема», де провів 4 сезони. Після цього Ярмоленко провів сезон у клубі з ОАЕ «Аль-Айн», контракт з яким завершився цього літа.

Нагадаємо, «Динамо» вперше з сезону 2013/14 не відібралося до Ліги чемпіонів. Сталося це за результатами старту 27-го туру УПЛ.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!